Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες

Τη μίσθωση δικηγόρου προκειμένου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αποφάσεων που καθορίζουν το ημερήσιο ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε 6,5 ώρες αντί σε 8 ώρες, αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Χαρακτηριστική της αντεργατικής στάσης της δημοτικής αρχής είναι η προσπάθεια του δημάρχου, Σ. Χιονίδη, να φέρει τους εργαζόμενους σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους τους, παρουσιάζοντάς τους ουσιαστικά ως... καλοπληρωμένους τεμπέληδες! Επιτιθέμενος στα δικαιώματα των εργαζομένων, αναφέρει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 70%) των υπαλλήλων του δήμου Κατερίνης εργάζεται το 8ωρό της, ενώ οι υπόλοιποι παρότι λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως εργάζονται εξήμισι ώρες».

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης ότι με την πρακτική της προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες προς το κεφάλαιο, ανοίγοντας το δρόμο για νέο χτύπημα στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Ο δήμος της Κατερίνης μαζί με την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους ομοϊδεάτες τους στηρίζουν τη ληστεία σε βάρος του λαού. Πρωτοστατούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής (...) Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης (ΝΔ) θέλουν εργαζόμενους γονατισμένους, να προσκυνούν την εργοδοσία για ένα δίμηνο, ένα οκτάμηνο, με αμοιβές - ψίχουλα, να μη διεκδικούν ούτε αυτά που τους οφείλουν».

Αναβολή συζήτησης εργατικής διαφοράς επειδή ο εργαζόμενος επέμενε να παραβρίσκεται το ΠΑΜΕ!

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» καταγγέλλει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και ειδικότερα την προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Πιερίας, η οποία ανέβαλε τη συζήτηση επίλυσης εργατικής διαφοράς μεταξύ εργαζόμενου στο δήμο Δίου - Ολύμπου και εκπροσώπων του δήμου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17/8, διότι ο εργαζόμενος επέμενε να παραβρίσκεται εκεί εκπρόσωπος της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Ο εργαζόμενος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας την απόφαση της διοίκησης του δήμου Δίου - Ολύμπου να τον απολύσει επειδή απήργησε σε μέρα πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης και αφού προηγουμένως υπέβαλε μήνυση εναντίον του αξιοποιώντας ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1920. Με την ίδια απαράδεκτη τακτική η διοίκηση του δήμου Δίου - Ολύμπου απέλυσε συνολικά 6 συμβασιούχους εργαζόμενους.

Το Σωματείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Οπως εκβιαστικά και τρομοκρατικά λειτουργεί ο εργοδότης, έτσι και η προϊσταμένη του ΣΕΠΕ, που διαχειρίζεται την καταγγελία, εκβιάζει λέγοντας ευθαρσώς στον εργαζόμενο "ή αποχωρεί το ΠΑΜΕ ή αναβάλλεται η συζήτηση».

«Επί μία ώρα», καταγγέλλει το Σωματείο, «η προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας μιλούσε για τα διαδικαστικά και όχι για την ουσία των καταγγελιών, για τις απολύσεις των εργαζομένων, επειδή τόλμησαν να απεργήσουν, για το δικαίωμα να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους για να ταΐσουν τα παιδιά τους, καθώς επίσης και για μια σειρά από παραβιάσεις στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, που έχουν να κάνουν με την τήρηση βιβλίου παρουσίας εργαζομένων, υγείας, υπερωριών, εβδομαδιαίου προγράμματος, κ.ά., τα οποία περιέχονται στην καταγγελία του εργαζομένου που έχει κατατεθεί στην Επιθεώρηση εδώ και 20 μέρες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστροφική φωτιά στον Παλιό Παντελεήμονα (2023-02-21 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Πιερία (2023-02-04 00:00:00.0)
Βραβεύτηκαν οι μαθητές που συμμετείχαν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό (2018-05-22 00:00:00.0)
Πέθανε στο πρώτο μεροκάματο! (2012-12-21 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στα διόδια (2010-10-08 00:00:00.0)
"Σύμβουλος" των εργοδοτών η Επιθεώρηση Ζακύνθου (1996-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ