Τρίτη 29 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Β' ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ζητά μέτρα για τα σχολεία της Κω που θα λειτουργήσουν σε διπλοβάρδια

Ο πρόσφατος σεισμός στην Κω και οι ζημιές που υπέστησαν σχολικά κτίρια έχουν ως αποτέλεσμα το Γυμνάσιο και τα δύο Γενικά Λύκεια της πόλης της Κω να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβρη σε άλλα σχολικά κτίρια, σε καθεστώς απογευματινής λειτουργίας. Με αφορμή αυτό η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου απαιτεί μια σειρά μέτρων για τη διευκόλυνση μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Ετσι, ζητά τα πληγέντα σχολικά συγκροτήματα να παραδοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απολύτως ασφαλή και όσο το δυνατόν συντομότερα, γεγονός που απαιτεί γενναία χρηματοδότηση, ενώ επισημαίνει και την ανάγκη για κατασκευή τρίτου Γυμνασίου και οικοδόμηση νέου κτιρίου για το 1ο ΓΕΛ στην Κω.

Με δεδομένη την αναστάτωση των οικογενειών από την απογευματινή λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη λειτουργία σε ολοήμερη βάση κάποιων σχολικών συγκροτημάτων, ζητά από το δήμο και την κυβέρνηση:

  • Διευκόλυνση στη μετακίνηση των μαθητών με πύκνωση και επέκταση των αστικών συγκοινωνιών από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων.
  • Με ευθύνη του δήμου να λυθεί το ζήτημα της φύλαξης των μικρών παιδιών των εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν απόγευμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει σοβαρός έλεγχος και όπου χρειάζεται πρόσθετη αντισεισμική παρέμβαση και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα και, γενικότερα, ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων να είναι περιοδικός και ουσιαστικός, ώστε να προλαμβάνονται καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ