Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αύριο το γλέντι αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων

Κόντρα στα εμπόδια που επιχειρεί να βάλει ξανά η δημοτική αρχή

Εμπόδια στην πραγματοποίηση του γλεντιού αλληλεγγύης, που οργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 9 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ) και τα σωματεία της δύναμής του, επιχειρεί να θέσει για μια ακόμα χρονιά η δημοτική αρχή της πόλης, αρνούμενη να διαθέσει την κεντρική πλατεία της πόλης για την εκδήλωση, με απαράδεκτη απόφασή της που κοινοποίησε στο ΕΚΙ μόλις δύο μέρες πριν από το γλέντι και ενώ η σχετική αίτηση είχε γίνει πριν ένα μήνα!

Το ΕΚΙ, από την πλευρά του, σε απάντησή του προς τη δημοτική αρχή τονίζει ότι το γλέντι θα γίνει κανονικά και οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους θα πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης τους, στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά φέτος, συμβάλλοντας στην οικονομική ενίσχυση των μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας που γίνονται κάθε σχολική χρονιά για παιδιά λαϊκών οικογενειών, καθώς και συνολικά στην ενίσχυση της δράσης των σωματείων.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη στάση είχε κρατήσει η διοίκηση του δήμου Ιωαννιτών και πέρσι, συνοδεύοντας τη σχετική αρνητική απόφασή της με δικαιολογίες για «μη παραχώρηση» της πλατείας σε κανένα φορέα. Στην πράξη, οι δικαιολογίες αυτές έχουν ξεμπροστιαστεί, «αφού ακόμα και σήμερα στον χώρο υπάρχει περίπτερο εταιρείας που πουλά εισιτήρια για συναυλίες, ενώ ο χώρος έχει διατεθεί στην Ενωση Ξενοδόχων, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μέχρι και σε ιδιωτικά ΙΕΚ. Η πλατεία χρησιμοποιείται για να διαφημίζονται ως χορηγοί οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, οι βιομηχανίες κοτόπουλου και εμφιάλωσης νερών, όλοι αυτοί δηλαδή που κρατούν τον πλούτο των εργατών», όπως εξηγεί το Εργατικό Κέντρο.

«Η απόφαση μπορεί μόνο να στηριχθεί στην γνήσια ταξική απέχθεια της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στους εργάτες της πόλης και κυρίως απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης των σωματείων με στόχο την αλληλεγγύη ενάντια στους εκμεταλλευτές. Δικαιολογείται πλήρως από τη συνεπή στήριξη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, το οποίο ενοχλείται από τη δράση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ