Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαζική ανταπόκριση στο αθλητικό camp στο Μεσολόγγι

Πριν από την έναρξη του λαϊκού αγώνα δρόμου
Πριν από την έναρξη του λαϊκού αγώνα δρόμου
Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι πλούσιες δραστηριότητες για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Μεσολόγγι.

Εκεί οργανώθηκε αθλητικό camp, που ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Αυγούστου με τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου. Την Κυριακή διεξήχθη η τελική φάση των δύο κατηγοριών και αμέσως μετά φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου ανάμεσα σε τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες και την ομάδα της ΚΝΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων «ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» με μεγάλη συμμετοχή. Ενώ το διήμερο 24 - 25 Αυγούστου πλημμύρισαν από κόσμο τα γηπεδάκια του Αγίου Νεκταρίου, όπου πραγματοποιήθηκαν τουρνουά μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, σκακιού και τη δεύτερη μέρα υπήρχαν ταμπλό όπου μαθητές έκαναν γκράφιτι.

Η δραστηριότητα κορυφώθηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου στην κεντρική εκδήλωση στο θεατράκι στο λιμάνι. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίδειξη τζούντο αλλά και συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός και η πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση», με τον Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε η βράβευση των συμμετεχόντων στο αθλητικό camp σε κλίμα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους «RAZONES PL» (hip-hop), «BLUES BASH» - acoustic set και λαϊκό γλέντι με τους Ευθαλία Λώλου, Θανάση Στεργίου και Δημήτρη Φραγκούλη.

Ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει τις επόμενες μέρες, αναδεικνύοντας την πλούσια πείρα που προκύπτει από αυτήν την πρωτοβουλία στο Μεσολόγγι, που αξίζει να αντιγραφεί και να γενικευτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ