Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πληθαίνουν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

«

Ανεβάζουν ρυθμούς» οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, δουλεύοντας στο φουλ για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που μπαίνει σε τροχιά κορύφωσης, μεταφέροντας το μήνυμα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - "Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)».

Ετσι τις επόμενες μέρες γίνονται μια σειρά προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, αλλά ξεκινούν και οι κεντρικές εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ σε πρωτεύουσες νομών. Αναλυτικά εκδηλώσεις γίνονται:

Σήμερα, Πέμπτη

-- Στην Πτολεμαΐδα, στις 9 μ.μ., στην πλατεία, με ομιλητή τον Γιάννη Βήττα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση με το συγκρότημα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι με τους: Κιτσιούλη Δημήτρη, Τσιάρα Κατερίνα, Παπά Φώτη, Αμεξίζογλου Παναγιώτη, Ιτσκο Δημήτρη.

-- Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο «Βούλγαρη», με προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, βιβλιοπαρουσίαση για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού και λαϊκό γλέντι.

-- Στη Λαμία, στην πλατεία Καράβι, θερινό σινεμά με προβολή σύγχρονης ξένης ταινίας.

Αύριο, Παρασκευή

-- Στη Λευκάδα, στις 8 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο, με: Ομιλία από τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, Quarteto Branello, αντάρτικα τραγούδια, προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό» κ.ά.

-- Στα Τρίκαλα, στο Μύλο Ματσόπουλου, στις 7.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Φωτιάδη. Ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Κι ακόμα: Αφιέρωμα στις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό. Συζήτηση με θέμα «Παλεύοντας στην καθημερινότητα για το ανέφικτο ή για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Rap challenge (διαγωνισμός ρίμας) ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό. Παράσταση θεάτρου σκιών του Κοσμά Παναγιώκα κ.ά.

-- Στην Ελασσόνα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία απέναντι από το θέατρο Β. Φαρμάκη, με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ακόμα: Μουσικοαφηγηματική παράσταση με θέμα «Να μην πάψεις στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο» και άλλο μουσικό πρόγραμμα.

-- Στην Καστοριά, στις 9.30 μ.μ., στην πλατεία Μακεδονομάχων, με ομιλητή τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στα Γρεβενά, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Λαχαναγοράς, με ομιλητή τον Κώστα Αντάρα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

-- Στα Γιαννιτσά, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Αη Γιώργη, με ομιλητή τον Γιώργο Καραθάνο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, και συναυλία με νεανικό συγκρότημα.

-- Στη Σπάρτη, στις 9 μ.μ., στο Πάρκο Ευαγγελίστριας, με ομιλήτρια την Ελένη Μητικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και ακόμα: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση βασισμένο στο έργο του Τζ. Ριντ «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» και λαϊκό γλέντι.

Διήμερο, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

-- Στην Αρτα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σκουφά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την Παρασκευή: Μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τα 35 χρόνια από το θάνατό του, με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο...». Κεντρική ομιλία από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή. Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Λαϊκό γλέντι με τους «Πέντε στο δρόμο». Το Σάββατο: Διαδραστικό παιχνίδι για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά στο Μαθητικό Στέκι. Μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση με τίτλο «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο...». Συναυλία με τον Δημήτρη ΝΤΖ#. Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Σάββατο 2 Σεπτέμβρη

-- Στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Θανάση Σαμαρά, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Υπαίθρου της ΚΝΕ.

-- Στην Κατερίνη, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Κατερίνης. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κυγιάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της Οργάνωσης.

-- Στη Δράμα, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο, με ομιλητή τον Ηλία Αργυρόπουλο, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

-- Στα Σέρβια Κοζάνης, στις 9 μ.μ., στο Φυτώριο, με ομιλητή τον Μανώλη Θεοδωρίδη, Γραμματέα της ΚΟΒ Σέρβιων του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι με τους: Δώρα Δημαράκη, Κώστα Αντάρα, Αντώνη Μπέλτσιο.

-- Στο Αίγιο, στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στην Κόρινθο, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Φλοίσβου, με ομιλητή τον Θανάση Κολιζέρα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Στο Ναύπλιο, στις 9 μ.μ., στο Θεατράκι του ΟΣΕ, με ομιλητή τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά, στις 7 μ.μ., στο προαύλιο Ξενία, με ομιλητή τον Χρήστο Τριάντη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ακόμα: Παράσταση Καραγκιόζη, μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Το ρολόι του κόσμου χτυπάει μεσάνυκτα» και μουσικό λαϊκό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

-- Στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, στις 9 μ.μ., στη Λίμνη Αγ. Νικολάου, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Χίο, στις 8 μ.μ., στο Κόκκινο Φαναράκι, με ομιλητή τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ