Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Συνέχεια διεργασιών με πολλά σενάρια ανοικτά

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, στην αναζήτηση εναλλακτικών για το κεφάλαιο και τη διαχείριση της εξουσίας του. Στο επίκεντρο των παζαριών, ένα από τα κύρια ζητήματα παραμένει η δομή του «νέου» φορέα, δηλαδή το αν η συγκρότηση του σχηματισμού θα σημάνει διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων ή αν θα παραμείνει φορέας με συνιστώσες.

Χτες, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος θα ανακοινώσει αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος την επόμενη βδομάδα και στο μεταξύ επιμένει στην ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα, με κατάργηση των υπαρχόντων σχηματισμών.

Αλλωστε, και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει πλέον κλείσει ο κύκλος του πολυκομματικού φορέα και ότι «άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής μέσα από το Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση εντός του 2017...». Το αντίθετο σενάριο, υπογραμμίζει, «θα οδηγήσει μετά την εκλογή επικεφαλής σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επίσης υποψήφια για τον ενιαίο φορέα, Φώφη Γεννηματά, διεμήνυσε πάντως πως «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται» και την όποια σχετική απόφαση θα την πάρουν τα μέλη του, αφού ολοκληρωθεί η εκλογή του αρχηγού του νέου φορέα. Για τη λήψη της τέτοιας απόφασης, λέγεται ότι μπορεί να παρθεί σε συνέδριο ή με διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη «βάση» του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ προγραμματίζουν και συνέδριο του κόμματος μετά την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος και ο Γ. Μανιάτης, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται και από τους Στ. Θεοδωράκη και Οδ. Κωνσταντινόπουλο. Αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθούν από τον επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών Ν. Αλιβιζάτο οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ