Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΘΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Συνεχίζει τον συστηματικό αντικομμουνισμό στο όνομα των «αρχών» της ΕΕ

Λίγες μέρες μετά το αντικομμουνιστικό «συνέδριο» στο Ταλίν, που διοργάνωσε η εσθονική προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο έχων τυπικά την ευθύνη για τη διοργάνωσή του, Εσθονός υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε στο θέμα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι ο αντικομμουνισμός, ως εργαλείο του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς, δουλεύεται συνεχώς και συστηματικά στην ΕΕ ως επίσημη ιδεολογία της.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον Ελληνα ομόλογό του, Στ. Κοντονή, που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο φετινό «συνέδριο», ενώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε εκπροσωπηθεί στο αντίστοιχο περσινό στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, απέστειλε επιστολή, όπου αναπαράγει όλα τα τσιτάτα, τα βγαλμένα από τα χαλκεία της CIA, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το ναζισμό όπλο και γέννημα του καπιταλισμού, που από κοινού υπηρετούν.

Ο Εσθονός, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του, στηλιτεύει το γεγονός ότι στη Σοβιετική Ενωση απαγορευόταν το «ελεύθερο επιχειρείν», «ένας από τους προφανείς πυλώνες της ευρωπαϊκής οικονομίας». Και, σε μια επίδειξη ωμής χυδαιότητας και διαστρέβλωσης της Ιστορίας σημειώνει ότι «δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό. Ολες αυτές οι ιδεολογίες διεκδικούν το αλάνθαστο και στο όνομα των διεστραμμένων οραμάτων τους για το μέλλον κατέστρεψαν ολόκληρα έθνη», ανέφερε.

Ψήφισμα καταδίκης από την ΑΔΕΔΥ

Ψήφισμα καταδίκης της αντικομμουνιστικής υστερίας της ΕΕ μετά από πρόταση της ΔΑΣ εγκρίθηκε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Αυγούστου, καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό. Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία των λαών από την αντιδραστική ΕΕ αποτελεί πρόκληση για τα εκατομμύρια των λαϊκών αγωνιστών που συνέβαλαν καθοριστικά στη συντριβή του ναζισμού - φασισμού. (...)

Κοινός τόπος του αντικομμουνισμού είναι η άγρια αντιλαϊκή επίθεση, μνημόνια παλιά και νέα. Ακριβώς αυτήν την πολιτική προωθεί αποφασιστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ ως ένθερμοι υποστηρικτές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των εγχώριων μεγαλοεργοδοτών και βιομηχάνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ