Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνες και Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της χώρας, ανταποκρίνεται στο αυτονόητο χρέος του για την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που φέτος εντάσσονται σε ένα ενιαίο οργανωτικό σχήμα με τον τίτλο «Τεχνών επισκέψεις», που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο που λειτούργησε το πρώτο Πανεπιστήμιο (Θόλου 5 - Πλάκα, τηλ. 3218.420).

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν, σήμερα, με το Σύνολο Παλιάς Μουσικής από την Κέρκυρα «Affeti Musicali». Αύριο, ο Νότης Μαυρουδής με τον Παναγιώτη Μάργαρη και τη Θεοδοσία Στίγκα παρουσιάζουν ένα μωσαϊκό μουσικών εκπλήξεων από τραγούδια με κυρίαρχη ρίζα το λαϊκό τραγούδι. Συμμετέχει η Κατερίνα Χέλμη που απαγγέλλει Λόρκα.

Η υψίφωνος Τζένη Δριβάλα με τον πιανίστα Χρίστο Παπαγεωργίου στις 26 του Σεπτέμβρη αναλαμβάνουν να μυήσουν το κοινό στον κόσμο των μυθικών Ελληνίδων ηρωίδων από την όπερα. Στη συνέχεια, ο Μάριος Τόκας, στις 27 του Σεπτέμβρη, παρουσιάζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο το έργο του «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα» σε ποίηση Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Διαβάζει ο ίδιος ο ποιητής και ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 28 του Σεπτέμβρη με έργα Ελλήνων συνθετών του 20ού αιώνα που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Τσαγκάρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ