Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

Αρχισε από χτες Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη η υποβολή των αιτήσεων για το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου Πατρέων.

Αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο fal@patras.gr ή στην Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού (Πλατεία Γεωργίου 17Α, 4ος όροφος, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. έως 1 μ.μ., τηλ. 2610.240.196), αλλά και στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του δήμου Πατρέων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις αιτήσεις και στην ιστοσελίδα του δήμου (www.e-patras.gr).

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη βδομάδα για την αναγγελία και φέτος της λειτουργίας του Φροντιστηρίου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, αναφέρθηκε στα θετικά του Φροντιστηρίου που καταγράφηκαν πέρσι και θα αξιοποιηθούν:

  • Μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Πάνω από 400 παιδιά συμμετείχαν στα 12 συνολικά φροντιστηριακά κέντρα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις γειτονιές του δήμου.
  • Θετική ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς φορείς, που υποστηρίζουν πολύπλευρα και εθελοντικά τη δομή. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, ξεπέρασε τους 150.
  • Υψηλό ποσοστό επιτυχίας των παιδιών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι «οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης και τη φετινή σχολική χρονιά είναι η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης. Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι. Το ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς που ετοιμάζει με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, με σκληρό ανταγωνισμό και "χαμένους" τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους».

Ειδικά για την Πάτρα, που έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανέργων στην Ελλάδα (συνολικά 30.000, από τους οποίους περισσότεροι από 15.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι), το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Ο δήμαρχος κάλεσε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων αγροτών να γραφτούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Επίσης, πρόσθεσε: «Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους φορείς (Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία Εργαζομένων, επιστημονικούς φορείς, Εκπολιτιστικούς Συλλόγους) καθώς και τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν και φέτος αυτή την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, με επιδίωξη να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ