Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει αποκλεισμό ταξικού ψηφοδελτίου από αρχαιρεσίες σωματείου

Τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της «Εργατικής Ταξικής Ενότητας» (ΕΤΕ - των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) από τις εκλογές του επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΙΟΖΩΚΑΤ καταγγέλλει η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου το Σάββατο 26/8, αρνήθηκε να παραλάβει το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ταξικής Ενότητας», με το... «επιχείρημα» ότι οι υποψηφιότητες έκλεισαν την Παρασκευή 25/8, δηλαδή πριν από την εκλογή της!

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης του Σωματείου μαζί με την εργοδοσία εδώ και τρία χρόνια μεθόδευσαν τη μη συμμετοχή του ψηφοδελτίου του ΠΑΜΕ στις εκλογές. Η δράση της "Εργατικής Ταξικής Ενότητας", όπου ο γραμματέας του Σωματείου ήταν επικεφαλής, ενοχλούσε σφόδρα την επιχείρηση και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Ενοχλούσε διότι ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα που έφερε μικρές νίκες για τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα έβαλε εμπόδια στα σχέδια της επιχείρησης.

Με τον αγώνα της ΕΤΕ πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα 5 μηνών και μέρος των υπερωριών τους. Κάτω από την πίεση του αγώνα πάρθηκαν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και υποχρεώθηκε η επιχείρηση να συντηρήσει τα αυτοκίνητα και να πάρουν ρούχα εργασίας οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, η ΕΤΕ ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις απολύσεις 2 εργαζομένων αλλά και ενάντια στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών έως και 26%. Παρόλο που αρκετοί εργαζόμενοι κάτω από το φόβο της απόλυσης υποχρεώθηκαν και υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, αυτές ακόμα δεν μπήκαν σε εφαρμογή επειδή μπαίνουν εμπόδιο η ΕΤΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η ΕΤΕ πάλεψε για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι από το 2010 μέχρι σήμερα. Πρόταση που έγινε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, όμως η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου, σε συνεννόηση με την εργοδοσία, την υπονόμευε συστηματικά αφού αρνιόταν πεισματικά να οργανώσει την πάλη του Σωματείου. Αντίθετα, σιγοντάριζε την εκστρατεία της εργοδοσίας, η οποία είχε ανοίξει μέτωπο με τους εργαζόμενους της ΕΤΕ. Εναν εργαζόμενο τον απέλυσε, τον άλλον τον άφησε χωρίς αντικείμενο εργασίας. Αφού δεν έπιασαν ούτε αυτές οι απειλές, η εργοδοσία με ψευδομάρτυρες πήγε στα δικαστήρια. Αφού πάλι δεν κατάφεραν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων, μαγειρέψανε τον αποκλεισμό της ΕΤΕ από τις εκλογές.

Στόχος όλων αυτών των ενεργειών τους είναι να ανακόψουν την πορεία ανασύνταξης του εργατικού κινήματος για να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες. Για να βάλουν εμπόδια στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ