Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΗΛΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Αθήνα για πλήρεις αποζημιώσεις

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, οι παραγωγοί μήλων της επαρχίας Αγιάς Λάρισας, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από τον παγετό, που έπληξε για δεύτερη συνεχή χρονιά την περιοχή. Η αναχώρηση των λεωφορείων από την Αγιά θα γίνει στις 6 π.μ.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε σε μαζική σύσκεψη αγροτών που οργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή, στην Αγιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, ενημέρωσε για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον ΕΛΓΑ. Ακολούθησαν ομιλίες προέδρων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών, στις οποίες τονίστηκε η ανάγκη να διεκδικήσουν να αποζημιωθούν κανονικά όλοι οι πληγέντες παραγωγοί. Αναφέρθηκε, ακόμα, ότι πάγιο αίτημα και των αγροτών της Αγιάς είναι η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος πρέπει να είναι δημόσιος κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.

Πολλοί παραγωγοί υποστήριξαν ότι αν ο ΕΛΓΑ δεν ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για αποζημιώσεις, τότε θα πρέπει οργανωμένα από τους αγρότες του δήμου Αγιάς να μην πληρωθεί η ασφαλιστική εισφορά για τον ΕΛΓΑ για το 2017, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλες οι καταστροφές και στο δήμο Τεμπών

Μεγάλες ζημιές από τον παγετό στις 2/4/2017 υπήρξαν στο δήμο Τεμπών Λάρισας και ιδιαίτερα στα χωριά Καλοχώρι και Νέσσονα, όπου επλήγησαν, κυρίως, καλλιέργειες αμυγδαλιών, βερικοκιών και ροδακινιών. Με ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, Αστέρης Χαλάτσης και Γιώργος Λούμας, ζητούν από το υπουργείο Γεωργίας και τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν στην άμεση εξέταση του συνόλου των αιτήσεων των πληγέντων καλλιεργητών και σε άμεσες αποζημιώσεις για το σύνολο των ζημιών.

Σύσκεψη στη Νίκαια

Στο μεταξύ, σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φέτος οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία προκαλεί και οξύνει αυτά τα προβλήματα, οργανώνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, οι Επιτροπές Αγώνα και ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών του νομού την Τρίτη 12/9, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου, στη Νίκαια της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ