Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Η Ιρμα, η γλυκιά

Η Σίρλεϊ Μακ Λέιν και ο Τζακ Λέμον στην ταινία «Η τροτέζα»
Η Σίρλεϊ Μακ Λέιν και ο Τζακ Λέμον στην ταινία «Η τροτέζα»
Δύο κορυφαίες μα και τόσο διαφορετικές ταινίες έχουμε να σας προτείνουμε για απόψε. Μια κωμωδία πλημμυρισμένη από γλυκιές εικόνες και όμορφη μουσική και ένα θρίλερ που είναι ίσως η πιο τρομακτική και υποβλητική ταινία που έγινε γύρω από τη συγκεκριμένη θεματολογία.

«Η τροτέζα», σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ.

Σε μια κακόφημη συνοικία του Παρισιού, ο Νέστορ είναι ένας αστυνομικός που απολύεται γιατί κάνει το καθήκον του. Συλλαμβάνει, δηλαδή, τις τροτέζες της περιοχής. Ανεργος πια, ερωτεύεται τη γλυκιά Ιρμα, που είναι μία πόρνη με χρυσή καρδιά. Η ζήλια, όμως, του δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Αναγκάζεται να μεταμφιεστεί σε Αγγλο λόρδο, έναν πλούσιο και εκκεντρικό άνδρα, που πληρώνει την Ιρμα για να είναι ο μοναδικός πελάτης της. Ο αστυνομικός φυσικά δεν έχει χρήματα. Για χάρη της και για να μην την έχει άλλος, αρχίζει να δουλεύει σκληρά σαν χαμάλης στην αγορά. Η διπλή ζωή, κάποια στιγμή, θα τον εξαντλήσει και αποφασίζει να εξαφανίσει το λόρδο, σκηνοθετώντας μια δολοφονία. Τελικά θα γίνει ο ίδιος ύποπτος για το φόνο. Συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται στο Νησί του Διαβόλου. Θα καταφέρει κάποια μέρα να δραπετεύσει και να φθάσει έγκαιρα στο Παρίσι, λίγο πριν η Ιρμα γεννήσει τα δίδυμα παιδιά τους. Πρωταγωνιστούν: Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Τζακ Λέμον, Λου Τζακόμπι. (ΝΕΤ, 22.00)

«Seven», σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ο Γουίλιαμ Σόμερσετ, ένας βετεράνος ντετέκτιβ της αστυνομίας, βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης. Ωστόσο έξι μέρες πριν αποσυρθεί, οι ανώτεροι του αναθέτουν να εκπαιδεύσει τον νεαρό αντικαταστάτη του, Ντέιβιντ Μιλς. Οι δύο αστυνομικοί αναγκάζονται να συνεργαστούν στην επίλυση μιας υπόθεσης που τους παρασύρει ολοένα και πιο βαθιά στον «κόσμο» ενός πανούργου, θρησκόληπτου εγκληματία, του Τζον Ντο. Ο επικίνδυνος αυτός «σίριαλ - κίλερ» εκτελεί άτομα που έχουν διαπράξει τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα (την αδηφαγία, την απληστία, την οκνηρία, τη ζηλοφθονία, την οργή, τη φιλαυτία και τη λαγνεία). Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Μόργκαν Φρίμαν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέβιν Σπέισι. (ΑΝΤ-1, 23.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ