Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ονειρα και ελπίδες...

Μ' όνειρα, ελπίδες, αλλά ταυτόχρονα άγχος και αβεβαιότητα ξεκινάει η περίοδος και για τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ). Δηλαδή ό,τι ακριβώς και τα περασμένα χρόνια. Χτες τα υπό τον Γ. Μπίκα (αρχιδιαιτητής) στελέχη της επιτροπής μίλησαν (όπως και οι προκάτοχοί τους) για τους στόχους και τις προσδοκίες τους. Γιατί, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, εκεί ουσιαστικά φτάνουν τα όριά τους. Δύνανται να προτρέπουν και να καταστέλλουν.

Ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες για τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο, δηλώνουν έτοιμοι να εξαντλήσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους, αλλά επισημαίνουν πως δε γίνονται θαύματα... Προειδοποιούν ότι θα είναι αμείλικτοι με τους επιλήσμονες και υπενθυμίζουν ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Αρα θα κάνουν λάθη. «Στόχος», είπε ο Γ. Μπίκας, «είναι όσο το δυνατόν να τα περιορίσουμε και, το κυριότερο, να είναι ανθρώπινα»... Την απάντηση στην προφανή διαπίστωση - ερώτηση (άρα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν) προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να ξεπεράσει με ντρίπλα και ήξεις αφήξεις.

Πάντως παραδέχτηκε ότι «όπως κάθε σώμα έχει τις αδυναμίες του, έτσι συμβαίνει και με το δικό μας. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Δε θα ζητήσουμε από κανέναν να μην κρίνει τους διαιτητές μας. Θα ζητήσουμε, όμως, από όλους να μας κρίνουν δίκαια. Ολοι θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Θα οριοθετήσω επιγραμματικά τις κατευθύνσεις, στις οποίες θα στρέψουμε τις προσπάθειές μας. Πρώτον, στη θεραπεία των αδυναμιών μας και δεύτερον στη διαμόρφωση της φίλαθλης συνείδησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ