Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
Η Ελλάδα ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ στα σχέδια του ΝΑΤΟ

Να αρνηθεί η Ελλάδα να γίνει το υποζύγιο στα στρατηγικά σχέδια που έχουν οι ΗΠΑ, με κανέναν τρόπο να υπάρξει εμπλοκή στα στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά σχέδιά τους, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου, στο φόντο των εξελίξεων μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ.

Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει στόχος αντιποίνων, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα, ενώ, ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προχωρά σε αποφάσεις για πανευρωπαϊκούς μηχανισμούς καταστολής και βίας σε βάρος των λαών, κινημάτων, κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων, που γνώρισμά τους δε θα είναι η στάση τους απέναντι στην τρομοκρατία, αλλά η στάση τους απέναντι στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε προς τον ΥΠΕΞ ερώτημα για το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Λάρισα, εκφράζοντας την ανησυχία του ΚΚΕ, δεδομένου ότι έχει ζητηθεί ήδη να καταργηθούν τα εθνικά όρια επιχειρησιακής ευθύνης και το ΝΑΤΟ να αναλάβει το Αιγαίο και επισήμως, οπότε θα είναι δεδομένη η εμπλοκή της Ελλάδας...


Παπαγεωργίου Βασίλης


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ