Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί σε συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ

Ταξικά σωματεία προχωρούν σε παρεμβάσεις σε πολλούς δήμους, με αφορμή σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων

Σε συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ στο δήμο Αθήνας καλεί με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο δήμο.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ και το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να ενημερώνουμε και να προειδοποιούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς για αυτή την κατάσταση και τι μας ετοιμάζουν. Δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε για την οργάνωση των συναδέλφων και την ενότητα στη δράση με ταξικό προσανατολισμό. Δεν σταματήσαμε να αντιπαλεύουμε την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" που έχουν κάνει κανόνα στο δήμο της Αθήνας οι εκάστοτε δημοτικές αρχές και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Συνεχίζοντας αταλάντευτα αυτό το δρόμο, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην οργάνωση του αγώνα η συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ στο δήμο της Αθήνας».

Περιοδεία στο δήμο Πύργου

Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στο δήμο Πύργου, διαπίστωσε και κατήγγειλε αντιπροσωπεία της ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στις 5 και 6 Σεπτέμβρη με αφορμή τον τραγικό θάνατο εργαζόμενης πριν από λίγες μέρες. Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το δημαρχείο, το αμαξοστάσιο και μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους. Σε σχετική ανακοίνωσή της για το περιεχόμενο της περιοδείας, η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πύργου τόνισε τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης του δήμου και καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου, ο οποίος «στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, προκλητικά μας δήλωσε ότι "είναι ρεαλιστικό να έχουμε ατυχήματα", αποδεχόμενος την κατάσταση σαν αναπόφευκτη». Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στο δημαρχείο Λεχαινών.

Καμιά απόλυση στους παιδικούς σταθμούς

Το αίτημα για καμία απόλυση εργαζόμενου στους παιδικούς σταθμούς προβάλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καθώς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς άρχισαν και οι απολύσεις. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Φιλοθέης - Ψυχικού απέλυσε 9 από τους 18 εργαζόμενους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών μένουν εκτός παιδικών σταθμών, οι πολιτικές της ΕΕ που με συνέπεια υλοποιούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι πρόθυμες δημοτικές αρχές οδηγούν στην περαιτέρω αποψίλωση των παιδικών σταθμών από εργαζόμενους. (...)».

Το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία στους δήμους, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τις οργανώσεις των γυναικών, να οργανώσουν τον κοινό αγώνα για: Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους - δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με πλήρη δικαιώματα για όλους. Κανέναν αποκλεισμό παιδιού εργαζόμενου σε δήμο ή Περιφέρεια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ κ.ά. Ακόμα, καλεί τα σωματεία στους δήμους να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ