Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Παγκόσμιο Κύπελλο στην Τιφλίδα της Γεωργίας

Στιγμιότυπο από το 2ο γύρο
Στιγμιότυπο από το 2ο γύρο
Σε εξέλιξη βρίσκεται το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας από 2 έως 28 Σεπτέμβρη. Σήμερα, ολοκληρώνονται οι συναντήσεις του 3ου γύρου, δηλαδή, της «φάσης των 32», ενώ αύριο θα παιχτούν οι παρτίδες μπαράζ μεταξύ των παικτών που θα φέρουν ισόπαλο αποτέλεσμα. Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το σύστημα αγώνων, στον 1ο γύρο δεν αναμένονται συνήθως ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι 128 συμμετέχοντες κατατάσσονται με σειρά δυναμικότητας και ζευγαρώνονται ο 1ος με τον 128ο, ο 2ος με τον 127ο κ.λπ. Είναι λογικό, λοιπόν, τα φαβορί του τουρνουά να μη συναντήσουν δυσκολία να προκριθούν στο 2ο γύρο. Αυτήν τη φορά όμως ο Σ. Καριάκιν (Νο 11 στον κόσμο) και ο Γ. Γουέι (Νο 17 στον κόσμο) έφεραν ισόπαλο αποτέλεσμα με τους αντιπάλους τους στις δύο παρτίδες κανονικού χρόνου σκέψης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε μπαράζ με μειωμένο χρόνο. Συνολικά, 22 ζευγάρια έπαιξαν αγώνες μπαράζ, από όπου προκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι θεωρητικά ισχυρότεροι παίκτες. Από την πρώτη φάση αποκλείστηκε και ο Π. Ελιάνοβ (Νο 27 στον κόσμο), χάνοντας και τις δύο παρτίδες κανονικού χρόνου από τον Α. Λέντερμαν.

Ο 2ος γύρος άρχισε και αυτός με εκπλήξεις, με πιο χαρακτηριστικές τον αποκλεισμό του Β. Ανάντ από τον Αν. Κοβάλιοβ και του Σ. Καριάκιν από τον Ντ. Ντουμπόβ. Οι Π. Σβίντλερ, Α. Χίρι, Χ. Νακαμούρα, Φ. Καρουάνα, Αλ. Γκρίσουκ, Ντ. Ναβάρα, Ι. Νεπομνιάτσι, Γ. Γουέι και Λ. Ντινγκ βρίσκονται ανάμεσα στους 44 παίκτες που έπαιξαν αγώνες μπαράζ την επόμενη μέρα, για να προκύψουν οι 32 παίκτες του 3ου γύρου. Ισόπαλες έληξαν και οι συναντήσεις κανονικού χρόνου σκέψης του Λ. Αρονιάν και της Χου Γιφάν.

Ο Δημήτρης Μαστροβασίλης δεν κατάφερε να προκριθεί στο 2ο γύρο του Κυπέλλου. Εχασε την πρώτη παρτίδα με τα μαύρα με τον Τσεπαρίνοβ και σημείωσε ισοπαλία στη δεύτερη με τα λευκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ