Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες για τη στέγαση και σίτιση των αναπληρωτών

Στην παραλία αναγκάστηκαν να κοιμούνται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27) καλούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ζητώντας άμεσα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για τη στέγαση αλλά και τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αφορμή για την παρέμβαση αποτέλεσε η απαράδεκτη κατάσταση με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στη Σαντορίνη, που αναγκάστηκαν να στοιβάζονται σε πανάκριβα δωμάτια ή να κοιμούνται στην παραλία... Οπως σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, «σε ένα νησί που "βούλιαξε" από τον τουρισμό, οι συνάδελφοι δε βρίσκουν πού να μείνουν και όσοι τυχεροί βρήκαν κάποιο δωμάτιο ή σπίτι (που σημειωτέον αρκετά από αυτά θα τα πάρουν από 1η Οκτώβρη και μετά, και ως τότε...) το ενοίκιο είναι εξοντωτικό! Μιλάμε για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 έως 700 ευρώ», τονίζει σημειώνοντας πως ανάλογα προβλήματα συναντούν και σε άλλα νησιά, π.χ. Μύκονο, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Χτες το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα έκαναν στο υπουργείο Παιδείας η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, με τη συμμετοχή και των εκλεγμένων μελών της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Οι συνδικαλιστές κατά τη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου εξέθεσαν την κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, τη δυσκολία να βρουν σπίτι, τα πολύ ακριβά ενοίκια και την ανυπαρξία μέριμνας, σημειώνοντας πως δεν εφαρμόζεται καν το νομοθετικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ, που προβλέπει δυνατότητα υπό προϋποθέσεις παροχής μέτρων για τη σίτιση και τη στέγαση των εκπαιδευτικών, αφού οι δήμοι επικαλούνται οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ