Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ATHENS LEDRA»
Συνεχίζουν τον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους

Από την προχτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Από την προχτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Τα δίκαια αιτήματά τους, για την πληρωμή των δεδουλευμένων και την επιστροφή τους στη δουλειά, αντιπαραβάλλουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας».

«Ξέρουμε ότι αυτή η ανάπτυξη αφορά μια χούφτα εκμεταλλευτές», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την προχτεσινή Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 20/9, στις 10 π.μ.

Με τη συμμετοχή τους στη συνέλευση και τις αποφάσεις τους, οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση, στον παλιό εργοδότη που σταμάτησε τη λειτουργία της επιχείρησης, στον νέο ιδιοκτήτη που απέκτησε το ξενοδοχείο μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού, ότι συνεχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά, με διασφάλιση όλων των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, μισθών, δώρων και υπερημεριών. Παλεύουν για νέα έκτακτη επιδότηση 1.000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που είχαν σχέση εργασίας με το ξενοδοχείο μέχρι την αναστολή λειτουργίας του.

Οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για 19 μήνες από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου (οικογένεια Παρασκευαΐδη), οι οποίοι ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση που τους καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση, ως συνιδιοκτήτες της κατασκευαστικής «J&P ΑΒΑΞ» συνεχίζουν να κάνουν «ανενόχλητοι μπίζνες με την κυβέρνηση, ως "υγιείς επιχειρηματίες" και να απολαμβάνουν τον πακτωλό εκατομμυρίων μέσω της κατασκευής του αγωγού TAP».

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει σε συνάντηση ούτε τους νέους ιδιοκτήτες ούτε τους διαχειριστές της ξενοδοχειακής μονάδας, με θέμα την επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους. Επιπλέον, το Σωματείο καταγγέλλει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου οι απαιτήσεις του ασφαλιστικού ταμείου δεν αναγγέλθηκαν στον πλειστηριασμό στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάνουν ένσημα έξι μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ