Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Θα καταταγεί ο Γεωργακόπουλος;

Αυτό είναι το πρόβλημα των «οπαδών της ίσης απόστασης». Ο Μπρεχτ το γνώριζε τόσο καλά που τους αφιέρωσε ακόμα και ποίημα.

Βέβαια, δε μας διαφεύγει ότι να μιλάς τέτοιες εποχές στον Γεωργακόπουλο για Μπρεχτ και για τα ποιήματα της πάλης των τάξεων, είναι πολύ επικίνδυνο. Αλλά, θα το πάρουμε το ρίσκο. Ετσι κι αλλιώς, όταν υπάρχουν οι πραγματικοί πράκτορες του FBI, θα μας τρομάξουν οι «μπιστικοί» του Μπίστη και του Σημίτη, σαν τον Γεωργακόπουλο;

Το πολύ - πολύ να βγει και αύριο στα κανάλια, όπως και χτες, όπως και σήμερα, για να συμπληρώσει την καρτέλα των ενσήμων της αντικουκουεδολογίας που τα μαζεύει κομμάτι το κομμάτι υποδυόμενος τον εαυτό του. Το πολύ - πολύ να δώσει μια ακόμα παράσταση στο όνομα της «Αριστεράς». Τούτο, άλλωστε, είναι κάτι που το ευχόμαστε ολοψύχως.

Μακάρι να βγαίνει κάθε μέρα στα κανάλια ο Γεωργακόπουλος και να εκπροσωπεί την «Αριστερά» του. Αυτή του τη δραστηριότητα τη θεωρούμε εξαιρετικά πολύτιμη. Ξέρετε, κανένας δεν μπορεί να είναι τόσο πειστικός (όσο οι Γεωργακόπουλοι) ότι η Αριστερά δεν μπορεί να έχει και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους Γεωργακόπουλους και τους κάθε λογής «σεσημασμένους» αντικουκουεδολόγους. Να και σε κάτι που είναι χρήσιμος λοιπόν ο άνθρωπος...

***

Οι οπαδοί της «ίσης απόστασης», λοιπόν. Παλιά δήλωναν ότι δεν ήταν με κανέναν. «Ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι», ήταν το σύνθημά τους. Και για τους Ρώσους ούτε λόγος. Ηταν ειλικρινείς οι Γεωργακόπουλοι. Μόνο που - όπως λέει και ο Μπρεχτ - αυτά τα δήθεν «ουδέτερα» δεν κρατάνε πολύ.

Ετσι την έπαθε και ο Γεωργακόπουλος. Τότε, παλιά, είχε έμβλημά του την «ανανέωση της Αριστεράς». Τώρα, δίπλα στη σημαία της «ανανέωσης», έχει προσθέσει το έμβλημα του χάμπουργκερ και της «Κόκα - Κόλα». Λίγο πιο δίπλα έχει βάλει το αόρατο «Στελθ» για να του θυμίζει το πάθος με το οποίο «πολέμησε» στο πλευρό του ΝΑΤΟ όταν δολοφονούνταν οι Σέρβοι. Και τώρα τελευταία (όπως ακούγεται) τη συμπλήρωσε τη σημαία του, με τι νομίζετε: Με μια φωτογραφία της... Μόνικα! Να αληθεύει; Ποιος ξέρει; Πάντως ο Γεωργακόπουλος, όπως και να έχει, μετά τις αθρόες τηλε-εμφανίσεις του δικαιούται κάτι περισσότερο: Το ύψιστο παράσημο! Δικαιούται ένα ιδιόχειρο αυτόγραφο του ίδιου του Τένετ, του αρχηγού της CIA!

Ελπίζουμε η αμερικανική πρεσβεία να έχει παρακολουθήσει τη θητεία του Γεωργακόπουλου στα κανάλια και να πράξει τα δέοντα...

***

«

Δικαίωμα του Γεωργακόπουλου, ανάμεσα σε ΚΚΕ και Μπους να διαλέγει Μπους», θα πείτε.

Ορθόν και ουδείς αντίλογος. Δικαίωμά του. Μπορεί να είναι με τους Αμερικάνους. Οσο θέλει. Και πεζοναύτης του Μπους να καταταγεί, άμα θέλει. Εμάς δε μας πέφτει λόγος. Και, εδώ που τα λέμε, για «Αριστερούς» σαν τον Γεωργακόπουλο αυτή είναι μια κίνηση - επένδυση. Ισως έτσι να πετύχει τελικά και να πάει μπροστά ο άνθρωπος.

Ασε που μπορεί, έτσι, του χρόνου, να πάρει κι αυτός πρόσκληση, όπως ο αρχηγός του ο Μπίστης, για να παραβρεθεί στη ΔΕΘ και να χειροκροτήσει την ομιλία του Σημίτη στη Θεσσαλονίκη. Οπως ο αρχηγός του. Ο Μπίστης.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ