Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εσωτερικών

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών οργάνωσαν χτες το πρωί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. «Παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμά μας». Με το σύνθημα αυτό κατήγγειλαν τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, τις ελλείψεις προσωπικού και τις απολύσεις εργαζομένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι και απολυμένοι από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, όπου 83 εργαζόμενοι πετάχτηκαν μέσα στο καλοκαίρι στην ανεργία, όταν οι παρατάσεις των συμβάσεών τους κρίθηκαν παράνομες. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την άρνηση του υπουργείου να τους δεχτεί, με την πρόφαση πως δεν είχαν κλείσει ραντεβού, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερώσει για την παρέμβασή τους και είχαν ζητήσει να θέσουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο. Δίνοντας δυναμική απάντηση στην κοροϊδία, οι συγκεντρωμένοι μπήκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο του κτιρίου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υποχωρήσουν μέχρι να γίνουν δεκτοί. Τελικά, μια αντιπροσωπεία έγινε δεκτή, χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση στα αιτήματά της. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας, κάνοντας τους εργαζόμενους και τις μητέρες βρεφών και νηπίων «μπαλάκι», ενώ «διαβεβαίωσε» για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης.


«Δεν κατηγορούμε την κυβέρνηση για τις προθέσεις της, αλλά για τις πολιτικές της επιλογές», τόνισε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ, εξηγώντας ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μένουν εκτός Προσχολικής Αγωγής 180.000 παιδιά, βρέφη και νήπια έως τεσσάρων ετών, την ίδια στιγμή που διαφημίζει τη «δίκαιη ανάπτυξη» και δίνει γη και ύδωρ σε εφοπλιστές, βιομηχάνους και τραπεζίτες.

Την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους σταθμούς ανέδειξε η Αννα Πλιάτσικα, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ. Αναφέρθηκε στις απολύσεις συμβασιούχων από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών αλλά και εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ από παιδικούς σταθμούς δήμων όπου τα παιδιά που εγγράφονται μέσα από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ έχουν μειωθεί, τονίζοντας την ανάγκη για επαρκή στελέχωση των σταθμών, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι και από τα σωματεία Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατατέθηκε σχετικό ψήφισμα στο υπουργείο το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ο ρόλος των παιδικών σταθμών δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα "parking", η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί να είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε ευκαιρία, ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς, ώστε να μπορούν να εργαστούν, ούτε ένα ζεστό μέρος και ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά των οικογενειών, που έχουν φτάσει σε εξαθλίωση από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Θέλουμε παιδικούς σταθμούς ικανούς να φροντίσουν για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ