Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κινητοποίηση κατοίκων για μετεγκατάσταση του οικισμού

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του χωριού, με αίτημα «να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το σχετικό άρθρο που αφορά την απαλλοτρίωση της κοινότητας με τη διαδικασία του επείγοντος καθώς και την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού», πραγματοποίησαν προχτές το πρωί οι κάτοικοι του οικισμού Αναργύρων Φλώρινας που έχει πληγεί από τη μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου της ΔΕΗ ΑΕ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών της κυβέρνησης, για επιτάχυνση των διαδικασιών, οι κάτοικοι, μέσω της τακτικής των καθυστερήσεων, εξωθούνται να βρουν μόνοι τους λύση στο πρόβλημα της μετεγκατάστασής τους. Οπως καταγγέλλουν, τους ζητούν να φύγουν από το χωριό και να νοικιάσουν σπίτια, αλλά δεν τους απαντά κανείς ποιος θα αναλάβει να πληρώσει τα ενοίκια των οικογενειών που θα ξεσπιτωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος ενοικίου των 30 οικογενειών των οποίων οι κατοικίες είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κατολίσθησης, είτε βρίσκονται εντός της κόκκινης ζώνης, όπου για λόγους ασφαλείας έχει απαγορευτεί κάθε είδους ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα, έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή η ΔΕΗ, αλλά δεν υπάρχει απάντηση ως προς το ποιος θα αναλάβει το κόστος της έκτακτης διαμονής των υπόλοιπων 45 οικογενειών που εξακολουθούν να μένουν στον οικισμό.

Μάλιστα, οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά και την τελευταία τοποθέτηση του προέδρου του ΟΑΣΠ, ότι ο οικισμός «θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και στο σύνολό του», καθώς «έχουν εντοπιστεί νέα ρήγματα εντός του χωριού, ενώ έχουν μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα».

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Βήττας, ο οποίος εξέφρασε συμπαράσταση στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ