Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Προς αναζήτηση «συμμάχων»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Πολλά απίστευτα θα γίνουν από εδώ και πέρα. Οπως αυτό: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν διαβήματα στις αρχές του Σουδάν, της Κούβας και της Συρίας, χώρες που η Ουάσιγκτον συγκαταλέγει μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ζητώντας τους να συνεργαστούν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, τηλεφώνησε τη Δευτέρα στο Σουδανό ομόλογο του, Μουσταφά Ισμαΐλ, για να συζητήσουν περί μιας συνεργασίας στον τομέα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αφού το Χαρτούμ είχε αποστείλει μήνυμα με το οποίο καταδίκαζε τις επιθέσεις και πρότεινε να βοηθήσει τις ΗΠΑ, είπε ο εκπρόσωπος Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Η συνομιλία αυτή αποτελεί την πρώτη επαφή σε τόσο υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών εδώ και πολλά χρόνια, ενώ μόλις το 1998 οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει επίθεση με πυραύλους εναντίον του Χαρτούμ μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και στην Τανζανία, για τις οποίες θεωρείται υπεύθυνος ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, η Ουάσιγκτον έκανε ένα άνοιγμα προς την Κούβα, ζητώντας από τις αρχές της χώρας κάθε πληροφορία που ενδέχεται να έχουν για τις επιθέσεις. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από το χτεσινό δημοσίευμα της «Γκράνμα» που αναφέρει απόσπασμα της απάντησης του υπουργείου Εξωτερικών, όπου τονίζεται ότι «οι επίσημες επαφές δεν έχουν ειδική σημασία και δεν είναι ούτε κρυφές ούτε μη φυσιολογικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ