Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ξεπερνά κάθε προηγούμενο ο αριθμός των θυμάτων

ΑΓΚΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους τρεις πολιτικούς κρατούμενους που είχαν αυτοπυρποληθεί προχτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν το Γερμανικό Πρακτορείο και το «Ανατολή» από την Τουρκία. Πρόκειται για τον Ιμπραχήμ Ερλέρ, καταδικασμένο σε ποινή κάθειρξης, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP/C). Η κατάσταση των άλλων δύο, Μπεκίρ Σιμσέκ και Χακάν Κολιατσίκ, δεν έγινε γνωστή, ωστόσο έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην απεργία που ξεκίνησαν πέρσι τον Οκτώβρη έφθασε τους 34 ανθρώπους. Οι κρατούμενοι και οι συγγενείς τους ζητούν την επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα των κοιτώνων στις φυλακές, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται, υποστηρίζοντας ότι με το σύστημα αυτό οι παράνομες οργανώσεις «ελέγχουν» τις φυλακές!..

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

Διώροφο ξενοδοχείο κατέρρευσε χτες λίγο πριν την αυγή σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, 18 να τραυματιστούν και τουλάχιστον δύο να παγιδευτούν στα συντρίμμια. Σωστικά συνεργεία έβγαλαν 14 επιζώντες από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, ενώ αναζητούσαν μια γυναίκα και τη μικρή κόρη της που είχαν παγιδευτεί σ' αυτά.

Οι ένοικοι απέδωσαν την πτώση του κτιρίου σε κλυδωνισμούς από το μετρό. Οι αρχές διέταξαν τους συρμούς να επιβραδύνουν στα 18 χλμ. άνα ώρα για να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές. Κάτω από το κτίριο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διεξάγονταν εργασίες διάνοιξης σήραγγας του μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ