Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς

66 νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 18 μέρες, με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στα 166. Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς: Την περίοδο 2016 - 2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 43 θάνατοι.

Στην Ελλάδα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος. Η μεγαλύτερη συχνότητα κρουσμάτων καταγράφεται στη νότια Ελλάδα και αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25 - 44 ετών από το γενικό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το επόμενο διάστημα αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων, ενώ δεν μπορούν να αποκλειστούν η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προτρέπει παιδιά, εφήβους και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά. Συνιστάται ο εμβολιασμός με το μεικτό εμβόλιο ιλαράς - ερυθράς - παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ