Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΠΑ
«Μια παγκόσμια εκστρατεία»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η εμμονή για τη διάχυση του «νέου πολέμου» είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων των δηλώσεων και των διαγγελμάτων του Αμερικανού Προέδρου, από τη μέρα που κήρυξε τον πόλεμο στην οικουμένη υπό τη μορφή «του πρώτου πολέμου του 21ου αιώνα»... κατά της τρομοκρατίας!

Ετσι, για άλλη μια φορά χτες, που η παρέλαση των ξένων ηγετών και αξιωματούχων συνεχίστηκε από την αμερικανική πρωτεύουσα και με αφορμή την παράταση της απάντησης της Σούρα, ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας θα είναι «μια παγκόσμια εκστρατεία» και προέτρεψε το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν να εκδώσει τους επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Κάιντα».

«Ζητώ από τους Ταλιμπάν να παραδώσουν όλα τα μέλη της οργάνωσης "Αλ Κάιντα", που κρύβονται στο Αφγανιστάν», τόνισε ο Μπους από το Οβάλ Γραφείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Ινδονησίας, Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι, και επισήμανε ότι «οποιοσδήποτε υποθάλπει τρομοκράτες θα πρέπει να φοβάται τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο που αγαπά την ελευθερία».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ακόμα πως η τρομοκρατία δε γνωρίζει σύνορα, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στις δηλώσεις του Γιάσερ Αραφάτ σχετικά με την τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντάς τες θετικές. «Ελπίζω ο Πρόεδρος Αραφάτ να υποστηρίξει με πράξεις τις σθεναρές δηλώσεις του», τόνισε ο Μπους και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα τα λόγια του, πως επιθυμεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστεί η τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή».

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, είχε τονίσει ότι «είναι ώρα για πράξεις και όχι για διαπραγματεύσεις», ενώ το χορό των δηλώσεων είχε ανοίξει από το βράδυ της Τρίτης ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος δήλωσε πως η εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον της τρομοκρατίας δε θα έχει ως στόχο μόνο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την οργάνωσή του «Αλ Κάιντα», απλώς όλα αυτά θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. «Στόχος της εκστρατείας είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός τρομοκρατικών δικτύων που δραστηριοποιούνται σε όλον τον κόσμο και ο Πρόεδρος Μπους δεν περιορίζει την εκστρατεία μόνο σε έναν άνδρα και μιαν οργάνωση», τόνισε πολύ χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς προς όλα τα κράτη και προς όλους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «τρομοκρατία» πολύτιμο εργαλείο χειραγώγησης (2010-10-08 00:00:00.0)
Πέντε γεωστρατηγικοί στόχοι για τον Ομπάμα (2008-07-18 00:00:00.0)
Μοχαμάντ Χαταμί (2003-07-27 00:00:00.0)
Νέα μέτρα κατά της... τρομοκρατίας (2001-12-21 00:00:00.0)
«Το Αφγανιστάν είναι μόνο η αρχή» (2001-11-23 00:00:00.0)
Κηρύττοντας τον πόλεμο (2001-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ