Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενημερώνει το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις σχετικά με τη βάση του Αραξου

Ολόκληρη την Αχαΐα «οργώνει» με καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ προκειμένου να ενημερώσει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και τη νεολαία για την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προωθήσει τη μεταφορά και εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών στη βάση του Αραξου. Οι παρεμβάσεις της Οργάνωσης επικεντρώνονται τόσο σε χώρους δουλειάς, όσο και σε συνοικίες και χωριά της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τρίτη, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Ρίου, σε ξενοδοχεία της Πάτρας, στη Λαϊκή Αγορά των Ταμπαχανών και σε συνοικίες της Πάτρας, στο λιμάνι του Αιγίου, στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών, σε Λουσικά, Ζησιμέικα, Αρλα, Ελαιοχώρι, Ζαβλάνι, Αγυιά και Ζαρουχλέικα.

Αύριο, Τετάρτη, στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και στο Καραμανίδειο, στα ξενοδοχεία της Λακκόπετρας, στην «Καλλιμάνης», στην ΕΒΟ και στα Βραχνέικα.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Να σταματήσει κάθε σχεδιασμός εγκατάστασης πυρηνικών στον Αραξο

«Να σταματήσει κάθε σχεδιασμός εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Αραξο», ζητά από την κυβέρνηση με σχετική ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε, χτες, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ). Στην ανακοίνωση - καταγγελία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να διευρύνει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς φιλοξενώντας πυρηνικά όπλα των Αμερικανών στη χώρα μας. Ετσι εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε νέους τεράστιους κινδύνους, την ώρα που συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις πηγές Ενέργειας, τους αγωγούς μεταφοράς τους και τις αγορές».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει καθαρά και ξάστερα τι ακριβώς συμβαίνει με τη βάση του Αραξου» και απαιτεί να μη δοθεί η βάση, όπως και καμιά άλλη, για την αποθήκευση πυρηνικών ή άλλων αμερικανικών όπλων.

Απαιτεί επίσης:

-- Να αποσύρει κάθε ελληνική στρατιωτική δύναμη που δρα έξω από τα ελληνικά σύνορα και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες στη χώρα μας. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές δράσεις.

-- Να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην παραχωρηθεί καμιά άλλη βάση στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές.

-- Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας!

-- Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ