Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ

ΣΕΟΥΛ.--

Αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου «B-1B» πέταξαν χτες με τη συνοδεία μαχητικών πάνω από τη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας (στο διεθνή εναέριο χώρο), σε νέα επίδειξη δύναμης και ενώ κλιμακώνονται οι εντάσεις με αφορμή και τις συνεχιζόμενες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Γουάιτ, σημείωσε ότι η πτήση έγινε σε περιοχή που «είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)».

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε ότι «αν επαναλαμβάνουν σκέψεις του μικρού "πυραυλάνθρωπου" (σ.σ. όπως χαρακτήρισε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν) δεν θα συνεχίσουν για πολύ», αντιδρώντας στην τοποθέτηση που έκανε ο Βορειοκορεάτης ΥΠΕΞ, Ρι Γιονγκ Χο, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Ρι δήλωσε ότι η στάση των ΗΠΑ έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη» και χαρακτήρισε «φρούδες ελπίδες» το «να θεωρεί κανείς ότι η Βόρεια Κορέα θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων».

Στο Πεκίνο, το ΥΠΕΞ κάλεσε ακόμα μια φορά όλες τις πλευρές να δείξουν «αυτοσυγκράτηση» και να «μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ