Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Σταθερή η συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Συνεχίζεται η συζήτηση για το πού θα «κολλήσει» ο υπό διαμόρφωση νέος φορέας έκφρασης της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, στη λογική σύστασης σταθερών αστικών κυβερνήσεων, την ίδια ώρα που μια σειρά αστικά επιτελεία επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να χάνεται χρόνος με τα διαδικαστικά της ψηφοφορίας.

Ενδεικτικά, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γ. Ραγκούσης, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ανέλυσε την πρότασή τους προς τους λοιπούς υποψήφιους, να πάρουν θέση αν θα πρέπει ο φορέας να δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, αν έρθει πρώτη στις επόμενες εκλογές: «Αυτό είναι στρατηγικής σημασίας θέμα που καθορίζει τη φυσιογνωμία, το εύρος και το μέγεθος του φορέα», είπε και πρόσθεσε: «Προερχόμαστε από μια εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν, της απόφασης το ΠΑΣΟΚ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά με καταστροφικά πολιτικά αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ. Γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε όλοι με ανοιχτά και καθαρά χαρτιά (...) για ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας που θα ορίσει αν θα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη ή αν θα αυτοπεριοριστούμε σε έναν ρόλο συμπληρωματικό σε σχέση με τη ΝΔ».

Παραπέμποντας δε στην εμπειρία του εξωτερικού, συμπλήρωσε: «Βλέπετε ότι στην Γερμανία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, όλες οι πολιτικές ηγεσίες που θέλουν να ανακτήσουν έναν ηγετικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, ο Σουλτς, ο Κόστα, ο Σάντσεθ λένε όχι στη συγκυβέρνηση με την εκεί δεξιά».

Ερωτώμενος για το αν θα τεθεί το ίδιο δίλημμα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Οχι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. Διότι δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτό το ενδεχόμενο καθώς εκτιμώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές και αυτός που θα πάρει εντολή θα είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Ο, δε, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον «Σκάι» έδωσε διαβεβαιώσεις πως θα παραμείνει στο υπό σύσταση νέο κομματικό μηχανισμό ακόμα και αν δεν νικήσει στις εκλογές για την ηγεσία του. Σκοπεύοντας, εξάλλου, σε πιο βασικό ρόλο στην αστική διαχείριση, πρόσθεσε ότι έβαλε υποψηφιότητα για να φτάσει την παράταξη στο 15%.

Τέλος, ο Ν. Ανδρουλάκης μιλώντας στο ρ/σ «9,84» πήρε ξανά αποστάσεις από την προηγούμενη απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην ψηφίζει κυβερνητικά νομοσχέδια αν τοποθετείται ο κυβερνητικός εταίρος ΑΝΕΛ.

  • Χτες βράδυ η οργανωτική επιτροπή κατέληξε σε μια απόφαση να στηθούν περί τα χίλια εκλογικά τμήματα, χωρίς - για την ώρα - εξ αποστάσεως ψηφοφορία (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή μηνύματος από κινητό) και με τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας να πηγαίνει για τις 5/11.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ