Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρός τραυματισμός τεχνικού του ΟΤΕ

Το σοβαρό τραυματισμό τεχνικού του ΟΤΕ, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Καρπενήσι, καταγγέλλει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ ΟΤΕ). Ο εργαζόμενος χτύπησε στο κεφάλι όταν έπεσε από τη σκάλα που βρισκόταν ανεβασμένος, κατά τη διάρκεια εργασιών. Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας.

«Τόσο στον ΟΤΕ όσο και γενικά στους εργασιακούς χώρους της χώρας τα εργατικά ατυχήματα χρόνο με το χρόνο αυξάνονται εκθετικά. Είναι ανατριχιαστικός ο αριθμός των 20 και πλέον νεκρών και των δεκάδων τσακισμένων εργατών μόνο τους τελευταίους 3 μήνες στη χώρα μας!», σημειώνει η ΕΣΚ ΟΤΕ. Τονίζει πως το βασικό αίτιο «είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως και κάθε μονοπωλίου, θεωρεί τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων κόστος», το οποίο επιδιώκει συνεχώς να μειώνει, αλλά και οι συνθήκες εντατικοποίησης.

«Ο όγκος δουλειάς, η υποστελέχωση, τα μονοπρόσωπα συνεργεία, οι δεκάδες κομβικές περιοχές που στελεχώνονται από έναν εργαζόμενο, η στοχοθεσία και το μαστίγιο της αξιολόγησης έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μη λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, "για να βγει η δουλειά"», αναφέρει η ΕΣΚ και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Στο μεταξύ, ένας ακόμα εργάτης τραυματίστηκε προχτές σε εργοτάξιο του τραμ στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος δούλευε στην πλατεία Κόνωνος και τραυματίστηκε όταν πλακώθηκε από πέτρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ