Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Ενωσης, Μαρία Αντωνιάδου, τον γενικό γραμματέα Σταύρο Καπάκο και τη β' αντιπρόεδρο Αρια Αγάτσα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έθεσε στον Δ. Κουτσούμπα το ζήτημα του ταμείου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ), το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας έχει μείνει χωρίς πόρο, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου τον Σεπτέμβρη του 2016, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία.

Ενημέρωσαν ακόμα για την πρόταση που έχει διαμορφωθεί για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ εν αναμονή νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην πρόσφατη απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την εγγραφή στο σωματείο των μισθωτών εργαζομένων δημοσιογράφων στο Διαδίκτυο.

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε ακόμα τη συμβολή του ΚΚΕ στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για τη στήριξη του έντυπου Τύπου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και εργοδοσίας, οι οποίες οδήγησαν σε αδιέξοδο τον ΕΔΟΕΑΠ και οι οποίοι είναι και οι μόνοι που πρέπει να αναλάβουν να πληρώσουν το κόστος.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το Κόμμα θα μελετήσει την όποια πιθανή νομοθετική πρόταση έρθει στη Βουλή και, όπως πάντα, θα τοποθετηθεί με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ