Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Με έγνοια για τους «επενδυτές»

Τη μόνιμη πρεμούρα της ΝΔ να φανεί πιο «φιλο-επενδυτική» από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε και χτες ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στις Σέρρες, και λίγες ώρες πριν μιλήσει στο συνέδριο των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας. Επανέλαβε την πρόθεσή του για πολιτικές παρεμβάσεις, που ξεκινούν με τη μείωση της φορολογίας στους βιομηχάνους: «Χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα, για επενδύσεις στην καινοτομία», τόνισε, τάζοντας κι άλλο «ζεστό» παραδάκι στο κεφάλαιο.

Εκφράζοντας δε την αγωνία του για γρήγορο αυγάτισμα των κερδών των επενδυτών συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια. Ετσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος».

Στο ίδιο πνεύμα, από την Αθήνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Β. Κικίλιας, δήλωνε ότι, από τη μία, «ο κ. Τσίπρας μπλοκάρει τις επενδύσεις, υπερφορολογεί τους πάντες», ενώ, από την άλλη, «ο Κυρ. Μητσοτάκης ξέρει και μπορεί να φέρει επενδύσεις (...) Ξέρει και μπορεί να μειώσει τους φόρους». Εστιάζοντας δε στην «επένδυση» στο Ελληνικό, ζήτησε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ