Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Σήμερα η πανυγειονομική κινητοποίηση

Κάλεσμα συμμετοχής από την Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανυγειονομική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, με απεργία σε όλη την Ελλάδα και στάση εργασίας στην Αττική (8 π.μ. - 1 μ.μ.), καθώς και στη συγκέντρωση έξω από τα νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα, στις 8 π.μ., απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, καλεί τους υγειονομικούς να διεκδικήσουν:

-- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

-- Αμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, Κέντρα Μάνας και Παιδιού, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών. Αμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα Πρόνοιας.

-- Αποκλειστικά κρατικές δωρεάν υπηρεσίες και κέντρα για τις ανάγκες των ΑμεΑ και των υπερήλικων.

-- Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν, με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.

-- Καμιά απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου, συμβασιούχου ή επικουρικού.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία των υγειονομικών και πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από την 3η ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους, στις 9.30 π.μ., αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μαζική σύσκεψη στο Ηράκλειο

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου στις 10 π.μ., απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).

Σε σύσκεψη του Σωματείου μπροστά στην απεργία, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες με μαζική συμμετοχή καθαριστριών και τραπεζοκόμων, με αφορμή το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που προκήρυξε το νοσοκομείο για την πρόσληψη 150 εργαζομένων ορισμένου χρόνου, συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν τα εξής αιτήματα: Να μη γίνει καμιά απόλυση, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, με σύγχρονους όρους και δικαιώματα, και επιπλέον να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

«Ολο αυτό το διάστημα με τον αγώνα μας είχαμε μικρές και μεγαλύτερες νίκες: Αποτρέψαμε απολύσεις, συνεχίζουμε και παλεύουμε για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αναδείξαμε την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι με το νέο καθεστώς των "ευέλικτων" εργασιακών σχέσεων κατοχυρώθηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι. Τι κάνει όμως η κυβέρνηση; Παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις κράτησε τους εργαζόμενους σε ομηρία αρχικά με τις συμβάσεις μίσθωσης έργου, έπειτα με τις συμβάσεις εργασίας - που η διοίκηση είχε βάλει λυτούς και δεμένους και με το πιστόλι στον κρόταφο εκβίασε τους εργαζομένους να τις υπογράψουν - και τώρα με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επιχειρεί να ξεφορτωθεί έναν έμπειρο αριθμό εργαζομένων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Βρύσαλης.

Διευκρίνισε ότι κινδυνεύουν να απολυθούν όλοι όσοι δουλεύουν, στην καλύτερη περίπτωση το Δεκέμβρη του 2019, χωρίς να έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν ξανά σε αντίστοιχο διαγωνισμό γιατί κριτήριο πρόσληψής τους θα είναι η παύση εργασίας για 3 μήνες μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών στη δουλειά. Ταυτόχρονα τίθεται σε κίνδυνο και η πληρωμή τους, καθώς τον Αύγουστο του 2018 θα συμπληρώνονται 24 μήνες...

«Η κυβέρνηση, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση δεν έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά στους εργαζόμενους, αλλά... στοχεύουν στην ανακύκλωση ανέργων, δημιουργώντας νέους άνεργους, αλλά και εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης, πληρώνοντάς τους από τον ίδιο πενιχρό προϋπολογισμό», κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ