Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει νόμο για καλλιέργεια και εμπόριο κάνναβης από ιδιώτες

Ως «λαγός» για τις κυβερνητικές εξαγγελίες λειτούργησε σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτική είναι η απάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδ. Ξανθού, στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καλλιέργεια, επεξεργασία και εξαγωγή «φαρμακευτικής» κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου.

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση κάνει το επόμενο αντιδραστικό βήμα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, βρίσκεται ήδη στα σκαριά διυπουργικό νομοσχέδιο για την καλλιέργεια, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης και από ιδιώτες, χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη «φαρμακευτική» κάνναβη ως «δούρειο ίππο».

«Υπάρχει δυνατότητα και αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική - φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων», αναφέρει συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Ξανθός, και ανακοινώνει ότι «έχει συγκροτηθεί διυπουργική ομάδα εργασίας, η οποία έχει ήδη καταλήξει σ' ένα πρώτο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου».

Παράλληλα, τη στιγμή που δεκάδες φάρμακα αποκλείονται από τη θετική λίστα, πραγματικά χρήσιμα και αναγκαία για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι προτίθεται να εντάξει τα σκευάσματα κάνναβης στα καινοτόμα φάρμακα κι «έχει ενισχύσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των τιμών αποζημίωσης, μέσω της ειδικής Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ».

«Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εγγυημένη πρόσβαση των πολιτών στη φαρμακευτική καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας», ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας, όταν είναι ήδη γνωστό ότι με τα μέτρα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι ασθενείς πληρώνουν πολύ πιο αυξημένες συμμετοχές, οι πετσοκομμένοι κλειστοί προϋπολογισμοί για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη καθορισμένοι, κάτι που σημαίνει ότι για κάθε καινούριο φάρμακο που θα εισάγεται στη λεγόμενη «θετική λίστα» (για να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ), θα πρέπει να αφαιρούνται φάρμακα ίσης αξίας από τα αποζημιούμενα, τα οποία θα πληρώνουν εξολοκλήρου οι ασθενείς, για να μην αυξάνεται η κρατική δαπάνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός πληρώνει τις νέες ανατιμήσεις στο φάρμακο - εμπόρευμα (2024-08-27 00:00:00.0)
Αυξήσεις έως και 357% για τουλάχιστον 400 σκευάσματα και έπεται συνέχεια (2024-06-27 00:00:00.0)
Διαφημίζουν τις επενδύσεις, συγκαλύπτουν τους κινδύνους (2018-03-01 00:00:00.0)
Μπίζνες με την κάνναβη, χειραγώγηση για τους νέους (2017-09-30 00:00:00.0)
Απειλεί για εφαρμογή του πλαφόν στη συνταγογράφηση (2014-07-10 00:00:00.0)
«Παίζει» με την αντοχή βαριά αρρώστων (2012-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ