Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του πορθμείου Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Απαντούν στις αξιώσεις των εφοπλιστών δίνοντας μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης

Την ίδια ώρα που η κίνηση στο πορθμείο σημειώνει αύξηση 40%, οι εφοπλιστές αξιώνουν μειώσεις 2% στις αποδοχές των ναυτεργατών...

Eurokinissi

Την ίδια ώρα που η κίνηση στο πορθμείο σημειώνει αύξηση 40%, οι εφοπλιστές αξιώνουν μειώσεις 2% στις αποδοχές των ναυτεργατών...
Την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), εκφράζουν με χτεσινή τους ανακοίνωση τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Οι ναυτεργάτες της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα προχώρησαν, Δευτέρα και Τρίτη, σε 4ωρες στάσεις εργασίας, ενώ στο πλαίσιο Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της στάσης εργασίας της Δευτέρας αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα, ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει αντιπροσωπεία του σωματείου τους με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι εφοπλιστές της πορθμειακής γραμμής, αξιοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αξιώνουν υπογραφή ΣΣΕ με μείωση των αποδοχών των ναυτεργατών κατά 2%, μείωση των ημερών αδείας κ.ά., παρά τα κέρδη που κατέγραψαν φέτος λόγω της αύξησης κατά 40% της επιβατικής κίνησης στο πορθμείο.

Οι ναυτεργάτες απαντούν με τον αγώνα τους και το διεκδικητικό τους πλαίσιο που προβλέπει υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις, αύξηση στα πληρώματα μηχανής των πορθμειακών πλοίων ανοιχτού τύπου, να σταματήσει η αυθαίρετη ακινητοποίηση των πλοίων από τους εφοπλιστές στη διάρκεια του χειμώνα με αποτέλεσμα να πετιούνται οι ναυτεργάτες στη στεριά και χωρίς επίδομα.

Κινητοποίηση που αφορά όλους τους ναυτεργάτες

Οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στην πορθμειακή γραμμή «αφορούν όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», διαμηνύουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, και επισημαίνουν: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, ενάντια στη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις, συνθήκες εργασίας, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Εφοπλιστές - κυβέρνηση επιδιώκουν τη συντριβή των ΣΣΕ, συνθήκες εργασίας "γαλέρας", με μειωμένες οργανικές συνθέσεις. Δεν διστάζουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας να θυσιάζουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, το περιβάλλον, όπως στο πρόσφατο ναυάγιο του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ". Οι δυνάμεις του κεφαλαίου θέλουν να επιβάλουν σε κάθε χώρο δουλειάς ο εργάτης να είναι χωρίς δικαιώματα, γι' αυτό προετοιμάζουν νόμο ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, θέλουν να διαμορφώσουν εργασιακά γκέτο παντού».

Τα τρία σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφη δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, και «να απαντήσουμε με απεργία αν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο ενάντια στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ