Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ
Δίνουν απάντηση στις φιέστες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την εγκληματικότητα

Σήμερα η συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Μενιδίου

Τη φιέστα που στήνει σήμερα η δημοτική αρχή Αχαρνών μαζί με την κυβέρνηση, με πρόσχημα τη «συζήτηση και ενημέρωση» για την «Εγκληματικότητα και Παραβατικότητα στον Δήμο Αχαρνών» καταγγέλλουν εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς από το Μενίδι και τη Φυλή, οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.

Στη συζήτηση της δημοτικής αρχής θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν το λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος της εγκληματικότητας. Υπογραμμίζουν ότι για το λαό της περιοχής αποτελεί πρόκληση και υποκρισία η παρουσία της κυβέρνησης, αφού η όξυνση της εγκληματικότητας αποτελεί επιλογή των κυβερνήσεων για να συγκεντρωθεί και να γκετοποιηθεί αυτή μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές όπου ζουν φτωχά λαϊκά στρώματα (Μενίδι, Φυλή, Ασπρόπυργος), με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν.

Τονίζουν ακόμα ότι «η εγκληματικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο» αλλά «συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει - αν όχι τη στήριξη - την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα».

Σε ο,τι αφορά το ρόλο της αστυνομίας, τα σωματεία σημειώνουν πως «βασικό ζήτημα είναι ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, του νέου, από το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αντίθετα είναι η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ