Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
«Κομμένο» στα δύο το Θεσσαλικό

Προβλήματα έχει δημιουργήσει στο Θεσσαλικό της Λάρισας η περίφραξη των γραμμών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος στην περιοχή. Οπως τονίζουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος: «Οι κάτοικοι "εξυπηρετούνται" με πεζογέφυρα που έχει στηθεί πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Η "λύση" αυτή είναι απρόσφορη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, ακόμα και τις νοικοκυρές, που υποχρεώνονται να κουβαλούν τα ψώνια τους από τη λαϊκή αγορά που λειτουργεί από την άλλη πλευρά των γραμμών».

Ασφαλώς, συνεχίζει η Ερώτηση, η κατάσταση που υπήρχε πριν (αφύλακτη διάβαση με κινδύνους ατυχημάτων) δεν ήταν καλή, αλλά ούτε η «λύση» της πεζογέφυρας είναι ικανοποιητική. Η πιο ολοκληρωμένη λύση, όπως προτείνουν οι κάτοικοι, είναι να γίνουν υπόγειες οι σιδηροδρομικές γραμμές, που διέρχονται μέσα από τη Λάρισα, ώστε να μη χωρίζεται η πόλη στα δύο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να λειτουργήσει άμεσα φυλασσόμενη διάβαση στη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ στο ύψος της συνοικίας Θεσσαλικό της Λάρισας και στη συνέχεια να δημιουργηθεί υπόγεια διάβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ