Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
Διπλοβάρδια και μάθημα στα υπόγεια

Σε αποχή από τα μαθήματα οδηγήθηκαν οι μαθητές και οι γονείς του 17ου Γυμνασίου - Λυκείου στο Παγκράτι κάτω από το βάρος των στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο. Πρόκειται για μια ιστορία που επαναλαμβάνεται συνεχώς, καθώς η υποχρηματοδότηση της Παιδείας οδηγεί στη συστέγαση και τη διπλοβάρδια ακόμα και σε κτίρια, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Αιχμή του προβλήματος είναι η συστέγαση του 13ου Γυμνασίου στο κτίριο του 17ου Γυμνασίου - Λυκείου που έχει σαν αποτέλεσμα τα Γυμνάσια να λειτουργούν σε διπλοβάρδια και οι μαθητές του Λυκείου - προκειμένου να μη λειτουργεί σε βάρδιες - να κάνουν μάθημα στο υπόγειο, το οποίο προοριζόταν για βοηθητικούς χώρους και επιπλέον πλημμυρίζει το χειμώνα. Σύμφωνα με εκπροσώπους των γονιών των μαθητών του 17ου Γυμνασίου - Λυκείου, λύση στο πρόβλημα θα δώσει η αποπεράτωση του κτιρίου, το οποίο προορίζεται για να στεγάσει το 13ο Γυμνάσιο, το οποίο χτίστηκε μεν αλλά προορίζονται μόνο έξι αίθουσες, για να στεγάσει ολόκληρο το Γυμνάσιο. Το κτίριο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των υπευθύνων, θα έπρεπε να είχε παραδοθεί από πέρσι, ωστόσο αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα οι μεν μαθητές του 17ου Γυμνασίου - Λυκείου να υφίστανται τις συνέπειες της συστέγασης και επιπλέον οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλη απόσταση για να πάνε στο σχολείο.

«Μιλάμε για σύνδεση των σχολείων με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα ανάμεσα σε βοθρολύματα», σημειώνει μιλώντας στο «Ρ» η Μαρτσέλα Μουρελάτου, γγ της Ενωσης Γονέων 2ου Διαμερίσματος Αθήνας επισημαίνοντας ότι πρόκειται πάνω από όλα για πολιτικό πρόβλημα που σχετίζεται με την πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Οι γονείς και οι μαθητές απέκλεισαν χτες το πρωί την οδό Κυνίσκας, όπου βρίσκεται το σχολείο και δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ