Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΕΘΑ
Παραπέμπει σε περαιτέρω «διαπραγματεύσεις»

Στο θέμα των «F-16» υπήρξε και μια ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ότι «μετά την έκφραση ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Letter of Request από 7/2/2017) ζητήθηκε από τις Αρχές των ΗΠΑ να μας γνωστοποιηθεί το κόστος συγκεκριμένης διαμόρφωσης (Εκδοση VIPER), για το σύνολο ή μέρος του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις», συνεχίζει το Επιτελείο, «το πρόγραμμα για το σύνολο των αεροσκαφών κοστολογείται έως 2,4 δισ. δολάρια. Η τελική αναλυτική απάντηση από τις Αρχές των ΗΠΑ (Letterof Offer & Acceptance) αναμένεται εντός των επόμενων ημερών», προσθέτει.

Το ΓΕΕΘΑ καταλήγει: «Στην παρούσα φάση και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εξετάζεται η αναβάθμιση μέρους των αεροσκαφών η οποία θα γίνει στην ΕΑΒ, με κόστος που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. δολάρια και το οποίο θα προσδιοριστεί τελικά μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των φορέων του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Αρχών των ΗΠΑ».

Στο μεταξύ, για τις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον ετοιμάζεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, επισήμως για να συμμετάσχει σε σύνοδο, 23 έως 24/10, σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με αντικείμενο την «Αντιμετώπιση βίαιου εξτρεμιστικού οργανισμού», μετά από πρόσκληση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Προηγήθηκε η παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ Χρ. Χριστοδούλου στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO, που έλαβε χώρα στο Ράμσταϊν, της Γερμανίας. Επισήμως, συζητήθηκαν εκεί «θέματα που αφορούν τον αεροπορικό τομέα της Συμμαχίας, το μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό περιβάλλον, καθώς και την προετοιμασία της Συμμαχίας, μέσα από εξελιγμένες τεχνολογίες, για μελλοντικές επιχειρήσεις»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ