Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Ταυτίζεται αλλά γκρινιάζει για το ... αντίτιμο

Σύμφωνη με την κυβέρνηση για τα όλο πιο επικίνδυνα για το λαό κομπρεμί με τις ΗΠΑ εμφανίζεται η ΝΔ, και η όποια κριτική της εστιάζει στα ανταλλάγματα που πέτυχε ο Αλ. Τσίπρας για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης, στο ρ/σ «Alpha», είπε: «Πολύ καλό είναι που εκλήθη (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας στις ΗΠΑ) και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αλλά τι έφερε; Επενδύσεις μόνο λόγια, στην ομογένεια αρνείται να δώσει το δικαίωμα της ψήφου. Και στο επίπεδο των στρατιωτικών συμφωνιών μιλάμε για επέκταση της Σούδας. Μπράβο. Αλλά αφού την επεκτείνουμε, να πάρουμε κάτι. Νοικιάζουμε ένα οικόπεδο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε ότι η ΝΔ σκοπεύει να ζητήσει στη Βουλή (ίσως και σε επίπεδο συζήτησης πολιτικών αρχηγών) ενημέρωση σχετικά με το «τι συμφωνία έγινε για τη Σούδα», με την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εστιάζει στο ότι «πρέπει να είναι μια συμφωνία ισορροπημένη».

Εξάλλου, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κλ. Γιούνκερ είχε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, στο περιθώριο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη γραμμή του κεφαλαίου, δήλωσε κατόπιν πως «οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει προτάξει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο». Ακόμα, πως «οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με τη στρατηγική της ΕΕ» και με έγνοια να ακουστεί και ο λόγος του εγχώριου κεφαλαίου, χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική φύλαξης των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει - και μπορεί - να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ