Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ξεχωριστές στιγμές στην προχτεσινή συναυλία

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον μαέστρο της συναυλίας Αλ. Μυράτ
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον μαέστρο της συναυλίας Αλ. Μυράτ
Μια ξεχωριστή στιγμή των πολύμορφων εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, εκδηλώσεων που αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο την υπεροχή και την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, ήταν και η συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με έργα των Σοβιετικών συνθετών Ντμίτρι Σοστακόβις, Σεργκέι Προκόφιεφ και Αράμ Χατσατουριάν, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την Ορχήστρα της ΕΡΤ διηύθυνε ο διεθνούς φήμης διευθυντής ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο όλων των ηλικιών, που παρακολούθησαν με προσήλωση και ενθουσιασμό τη συναυλία. Στη συναυλία παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ακόμα, δεκάδες ήταν και οι παρουσίες πολιτικών, ανθρώπων της Επιστήμης, της Τέχνης και του Αθλητισμού, που τίμησαν με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο Ζ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, η πρέσβειρα του Βιετνάμ, Τραν Θι Χα Φουόνγκ, αντιπροσωπείες από τις πρεσβείες Ρωσίας, Κίνας, Βενεζουέλας και Παλαιστίνης, η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ιωάννης Καραβοκύρης, η Φωτεινή Τομαή, προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, ο Δημήτρης Τομπουλίδης, πρώην δήμαρχος Μελισσίων, ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης, οικονομολόγος, ο Κιβωτίδης Σταύρος, από την οργανωτική επιτροπή της Ελληνορωσικής Λέσχης «Διάλογος» και άλλοι.

Ενα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα...
Ενα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα...
Από το χώρο της Τέχνης το «παρών» έδωσαν οι συνθέτες Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Λουκάς Θάνος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μιχάλης Τερζής, Μιχάλης Τρανουδάκης, Διονύσης Τσακνής, οι τραγουδιστές Γιώτα Βέη, Βασιλική Λαβίνα, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς, η μουσικός Εύα Φάμπα, ο σολίστας πιάνου και καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ Ούβε Μάτσκε, οι μαέστροι Χρήστος Κολοβός και Μύρων Μιχαηλίδης, οι λογοτέχνες Γιώργος Κακουλίδης, Ιωάννα Καρατζαφέρη, Ιωάννα Καρυστιάνη, Βασίλης Λιόγκαρης, Γιώργος Μπίμης και Βαγγέλης Σακκάτος, οι σκηνοθέτες Βασίλης Βαφέας, Γιάννης Κατωμερής, Τέρψη Κολοζώφ, Κώστας Νταλιάνης, Νίκος Τζίμας και Τάσος Ψαρράς, ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Αντώνης Ξένος, Παύλος Ορκόπουλος, Τιτίκα Σαριγκούλη και Αννα Φόνσου, πρόεδρος στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Από το χώρο του Αθλητισμού στη συναυλία παρευρέθηκαν οι: Γέμελος Νίκος, ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, Γελαδάς Νίκος και Ψυχουντάκη Μαρία, καθηγητές ΣΕΦΑΑ, Πομάσκι Γιώργος, προπονητής ΣΕΓΑΣ, Σεβαστής Βασίλης, γγ ΣΕΓΑΣ. Επίσης, το «παρών» έδωσαν οι δημοσιογράφοι Κορφιάτης Χρήστος, Ευγενία Κρισέφσκαγια, Βασίλης Σκουρής, ο Μανώλης Μαθιουδάκης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Επίσης παραυρέθησαν ο Θωμάς Γεράκης από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Marc», ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρ. πρύτανης του ΕΜΠ, ο Πασχάλης Μολυβδάς ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σπύρος Μπούγας, αρχιτέκτων - μηχανικός και άλλοι.

Ξεχωριστή εξάλλου ήταν η παρουσία από δεκάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης.

  • Μια μικρή γεύση της συναυλίας, καθώς και ρεπορτάζ της εκδήλωσης μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο πόρταλ 902.gr.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ