Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΚΙΝΑΣ
Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση του Συνεδρίου

ΠΕΚΙΝΟ.--

Με την εκλογή της νέας ηγεσίας, αναμένεται σήμερα να ολοκληρωθεί το 19ο Συνέδριο του ΚΚ Κίνας, με την κυριαρχία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής να θεωρείται μοχλός περαιτέρω ανάπτυξης της χώρας και ενίσχυσης της θέσης στη διεθνή σκακιέρα.

Ενδεικτικό ήταν χτες ένα κεντρικό άρθρο στη «Λαϊκή Ημερησία», όπου αναλυόταν η σημασία της «νέας εποχής», στην οποία η χώρα μπαίνει, έχοντας επιτύχει «αξιοσημείωτα κατορθώματα. Η Κίνα έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο ηγέτη όσον αφορά την οικονομική και την τεχνολογική ισχύ, τις αμυντικές ικανότητες». Μεταξύ άλλων περιγραφόταν ως βασικός στόχος του ΚΚ Κίνας «η υιοθέτηση μιας πιο περιεκτικής και ισορροπημένης αναπτυξιακής προσέγγισης». Ενώ αναδεικνύοντας την ετοιμότητα των κινεζικών μονοπωλίων να κονταροχτυπηθούν ακόμα πιο αποφασιστικά με τους ανταγωνιστές τους, αλλά και να πρωτοστατήσουν σε διάφορες γεωπολιτικές συνεργασίες, υπογραμμιζόταν: «Η άνοδος της Κίνας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τεράστια ευκαιρία παρά ως πρόκληση. Η Κίνα έχει δεσμευτεί για την προώθηση μιας ανοιχτής οικονομίας και του ελεύθερου εμπορίου. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ο κόσμος θα γνωρίσει περισσότερες κινεζικές λύσεις για τα διεθνή προβλήματα (...) Κατά πολλούς τρόπους, το μέλλον της Κίνας είναι το μέλλον του κόσμου».

Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκε ότι στις 5 - 6 Μάη του 2018 θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το μαρξισμό, με θέμα «Μαρξισμός, στο σύγχρονο κόσμο και στην Κίνα». Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η σύγκλησή του συμπίπτει με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την έναρξη της πλατιάς μεταρρύθμισης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ