Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στάσεις εργασίας σε εργοτάξια

Από τις χτεσινές στάσεις εργασίας και τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα του αγώνα
Από τις χτεσινές στάσεις εργασίας και τη συζήτηση για τα επόμενα βήματα του αγώνα
Στάσεις εργασίας έγιναν χτες στα εργοτάξια κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα και της κατασκευής του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι. Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια για υπογραφή Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, για τη βελτίωση των όρων και συνθηκών δουλειάς στα μεγάλα εργοτάξια.

Σε δελτίο Τύπου, το Συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Εδειξαν αποφασιστικότητα για συνέχιση των κινητοποιήσεων απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, όπως στο εργοτάξιο της ΑΓΓΕΜΑΡ, όπου οι εργοδότες δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση που είχαμε ζητήσει και αξιοποιούν το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει για να μη δίνουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, να μην έχουν Συλλογικές Συμβάσεις».

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν με νέες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 2/11 (11 π.μ. - 1 μ.μ.) στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή, ενώ στο εργοτάξιο της ΑΓΓΕΜΑΡ θα συνεχίσουν να πιέζουν για συνάντηση με την εργοδοσία.

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) στο εργοτάξιο της ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Η κινητοποίηση γίνεται μετά την επιτυχημένη 24ωρη απεργία της προηγούμενης βδομάδας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για υπογραφή Εργοταξιακής Σύμβασης με αυξήσεις στα μεροκάματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ