Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις για τα διόδια

Σε κινητοποιήσεις με αιτήματα που στόχο έχουν την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Αχαΐας τους εργαζόμενους του κλάδου και τους άνεργους. Συγκεκριμένα, καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 29 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο. Ακόμα, θα γίνει συγκέντρωση στο σταθμό διοδίων Ελαιώνα την Κυριακή 12/11.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι το δίκαιο αίτημα του λαού είναι η πλήρης κατάργηση όλων των διοδίων. Στην προοπτική αυτή προτείνει: Κατάργηση όλων των πλευρικών διοδίων. Μείωση 50% στους κεντρικούς σταθμούς. Τα εκπτωτικά κουπόνια (εκπτώσεις για τους κατοίκους που κινούνται μέσα στο 10ωρο) να ισχύσουν πάνω στις νέες μειωμένες τιμές. Δωρεάν διέλευση ανέργων, πολυτέκνων, ΑμΕΑ.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους δεκαετίες τώρα για να αποκτήσουν όπως "έταζαν" οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους για τη μετακίνησή τους. Πλήρωσαν ακόμη και με τη ζωή τους σε δρόμους καρμανιόλες και με φόρους - τέλη - διόδια. Πρόσφατοι είναι οι δύο θάνατοι εργαζομένων σε Παναγοπούλα - Ακράτα. Εγιναν εγκαίνια - κόπηκαν κορδέλες - ειπώθηκαν λόγια για μια σύγχρονη Ελλάδα και "δίκαιη ανάπτυξη", αλλά αυτό που έφερε για το λαό, ήταν πανάκριβα διόδια σε δεκάδες σταθμούς που κάνουν τη λαϊκή ανάγκη για σύγχρονη ασφαλή μετακίνηση, απλησίαστο όνειρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ