Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συζητήθηκαν ζητήματα διαδικασίας

Να ανακληθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους αποκαλούμενους προστατευόμενους μάρτυρες ζήτησαν οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, ζήτησαν την παρουσία δικαστή στον ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ όπου θα βρίσκονται οι μάρτυρες κατά την εξέτασή τους. Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν επίσης την παρουσία συνηγόρων, αλλά και οπτική μετάδοση μέσω τεχνικών αλλοίωσης φωνής και εικόνας... Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών για υποχρεωτική αποκάλυψη των στοιχείων των αποκαλούμενων προστατευόμενων μαρτύρων ήταν απορριπτική, κρίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η προστασία τους από εκφοβισμό ή εκδίκηση.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου ζήτησε χτες να γίνει δεκτό το αίτημα για την παρουσία δικαστή από την Εδρα στη ΓΑΔΑ, για να διασφαλιστεί η διαδικασία, και να απορριφθούν τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

Σημειωτέον, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής έχουν δηλώσει ότι δεν θα εξετάσουν τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω αντίθεσης από θέση αρχής στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο με τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου 2928/2001, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ