Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο προερχόμενος από το κυβερνών ΑΚΡ δήμαρχος της Αγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, παραιτήθηκε μετά από «εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», όπως είπε ο ίδιος. Νέες δημοτικές εκλογές θα γίνουν το Μάρτη, ενώ το ΑΚΡ βρίσκεται σε τροχιά «ανανέωσης», εν μέσω έντονων ενδοαστικών διεργασιών.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 20 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε νέες επιθέσεις των «Ταλιμπάν». Την Κυριακή έγινε επίθεση στην επαρχία Χαν Αμπάντ, στα βορειοανατολικά, ενώ είχε προηγηθεί άλλη, το Σάββατο, στην κεντρική επαρχία Γκάζνι. Μόνο την τελευταία βδομάδα, περίπου 150 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις των «Ταλιμπάν».

ΣΚΟΠΙΑ.-- Οι υποψήφιοι της κυβερνώσας «Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης» του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ήταν οι κερδισμένοι και του προχτεσινού δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, καθώς επικράτησαν σε 19 από τους 35 δήμους. Στο αλβανικό πολιτικό μπλοκ επικράτησαν οι υποψήφιοι του συγκυβερνώντος κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι σε δέκα δήμους, μεταξύ των οποίων οι μεγάλοι δήμοι του Τέτοβο, της Στρούγκα και του Τσάιρ στα Σκόπια. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, πριν καν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για «μαζική εξαγορά και εκφοβισμό ψηφοφόρων».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποίησαν χτες την υποψήφια προς ένταξη Σερβία ότι ο διορισμός του στρατηγού ε.α. Βλαντιμίρ Λαζάρεβιτς, που έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, σε στρατιωτική ακαδημία «αντιβαίνει στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Βομβιστική επίθεση Σομαλών τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, προκάλεσε το θάνατο 23 ατόμων. Η επίθεση προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας και του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας με επίκεντρο τον υπουργό Διεθνούς Εμπορίου, Μαρκ Γκάρνιερ, που κατηγορείται από γυναίκα υπάλληλό του για ανάρμοστη συμπεριφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ