Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζεται η εξόρμηση της ΚΝΕ σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης

Συνεχίζεται η πλατιά εξόρμηση στους σπουδαστές στους χώρους κατάρτισης, που διοργανώνει αυτό το διάστημα η ΚΝΕ, με δεκάδες περιοδείες στελεχών της, αλλά και στελεχών του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν στα δημόσια ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου και Αμπελοκήπων και αύριο, Πέμπτη, στα δημόσια ΙΕΚ Κηφισίας, Σιβιτανιδείου, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Χίου και στα δημόσια ΙΕΚ των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία», Γεν. Κρατικού Νίκαιας και «Ευαγγελισμού». Αντίστοιχα, γίνονται περιοδείες στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καλαμακίου (σήμερα), Αιγάλεω (αύριο) και Χίου (την Παρασκευή).

Στην ανακοίνωσή της, με την οποία απευθύνεται στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, η ΚΝΕ τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Αυτοί που καταδικάζουν τη ζωή και το μέλλον μας... να μας βρουν απέναντί τους!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλο θράσος. Μιλά για "αναβάθμιση της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης". Την παρουσιάζει ως διέξοδο προς ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Τα σποτάκια του υπ. Παιδείας με τα καλογυαλισμένα εργαστήρια, τους ευτυχισμένους εκπαιδευτικούς και τους τυχερούς μαθητές δεν μπορούν να κρύψουν την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και επεκτείνει η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τα "ωραία" λόγια τους δεν μας πείθουν... καταρρέουν μπροστά στην πραγματικότητα...

  • Οι καθηγητές καλούνται να διδάξουν χωρίς βιβλία και οι μαθητές να κάνουν πως έμαθαν.
  • Τα εργαστήρια και οι υποδομές στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ασυντήρητα και τεχνολογίας που έχει αποσυρθεί.
  • Η πρακτική άσκηση είναι απλήρωτη και σε διαφορετικό αντικείμενο με την ειδικότητά μας τις περισσότερες φορές (...)

Η συλλογική οργάνωση και δράση μέσα σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς είναι ο δρόμος για την κάλυψη των αναγκών μας στο σήμερα και στο αύριο.

Στη σχολή και στην πρακτική άσκηση... κανένας μόνος του! Ερχόμαστε σε επαφή με τους Συλλόγους Σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μας στηρίζουν. Φτιάχνουμε Επιτροπές Αγώνα από την πρώτη μέρα στα τμήματά μας και στο ΙΕΚ μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ