Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θα μετράμε τη φτώχεια μας σε ευρώ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τις τεχνικές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας του ευρώ ψηφίστηκε χθες στο θερινό τμήμα της Βουλής, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης ο Γ. Παπαντωνίου απέσυρε τις διατάξεις που αφορούσαν φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη τόνισε χαρακτηριστικά ότι τώρα πλέον με το ευρώ τα 2,5 εκατομμύρια Ελληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας απλώς θα μετράνε πλέον τη φτώχεια τους σε ευρώ χωρίς να αλλάξει επί της ουσίας τίποτα.

Εμείς, είπε, καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο επειδή είμαστε αντίθετοι και διαφωνούμε με τη βασική επιλογή της ΟΝΕ η οποία αποδεικνύεται καθημερινά ολοένα και αντιλαϊκότερη. Ο τρόπος προσαρμογής στο ευρώ, τόνισε, δε θα κάνει τον Ελληνα να αισθανθεί καλύτερα όταν θα πληρώνει τη βενζίνη του ή όταν θα πληρώνει τους φόρους του. Η Λ. Κανέλλη είπε ότι και η διαδικασία του ΕΥΡΩ εντάσσεται στην πορεία εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στα κέντρα των Βρυξελλών, όπως γίνεται και με την οικονομία, αλλά και το στρατό μας, όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ