Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξαναπάτησε κορυφή η ΑΕΚ, απώλεια ο Ατρόμητος

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ έφερε την «Ενωση» ξανά στην κορυφή

Eurokinissi

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ έφερε την «Ενωση» ξανά στην κορυφή
Η νίκη της ΑΕΚ στο επεισοδιακό ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, που έφερε την «Ενωση» ξανά στην κορυφή, και η απώλεια βαθμών του Ατρόμητου, που «κόλλησε» με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη 10η αγωνιστική στη Super League. Στα αξιοσημείωτα και οι νίκες των Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης επί Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα, αποβολές (8' Αραούχο - 35' Ζαμπράνο, 90' Μπίσεβαρ) και σκληρά μαρκαρίσματα, η ΑΕΚ νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ ξαναπάτησε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας, πιάνοντας τον Ατρόμητο. Οι «κιτρινόμαυροι», παρά το γεγονός ότι έμειναν νωρίς νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αραούοχο (8'), έφτασαν στη νίκη χάρη στο γκολ του Λιβάγια (25'), με το οποίο πήραν προβάδισμα στο σκορ που διατήρησαν μέχρι το φινάλε, με άψογη τακτική διαχείριση του αγώνα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το διάστημα που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ όταν έμεινε και αυτός με 10 παίκτες έδειξε να επηρεάζεται περισσότερο από τους αντιπάλους του. Η είσοδος του Μπίσεβαρ, σε συνδυασμό με την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ στο τελευταίο τέταρτο, έκανε τον ΠΑΟΚ πιο απειλητικό, ωστόσο πέρα από μια σημαντική ευκαιρία του Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε κάτι πιο ουσιαστικό. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν ο Μπίσεβαρ και ο τεχνικός της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ. Πριν το παιχνίδι υπήρξαν επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα.

Το νικηφόρο σερί του Ατρόμητου σταμάτησε ο Πανιώνιος, που απέσπασε 0-0 στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος διατήρησε το αήττητο και την πρώτη θέση στη βαθμολογία, την οποία όμως πλέον μοιράζεται με την ΑΕΚ.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Πλατανιά, τον οποίο νίκησε με 5-1, με σκόρερ τους Πάρντο (2', 90'), Μποτία (19'), Σισέ (32') και Ανσαριφάρντ (68', πέναλτι), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Παπανικολάου (88').

Η επαρχία συνεχίζει να αποτελεί «Γολγοθά» για τον Παναθηναϊκό, αφού στην Τρίπολη ο Αστέρας τον νίκησε με 1-0 (Μουνάφο 88') και τον «προσγείωσε» ανώμαλα, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για τους Αρκάδες πρόκειται για σημαντική βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθεια που κάνουν να «ξεκολλήσουν» από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σημαντική νίκη που τον απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις πέτυχε και ο Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-3, ενώ σπουδαίο «διπλό» πήρε η Ξάνθη στο Αγρίνιο με 3-1 επί του Παναιτωλικού. «Ορθια» έμεινε η ΑΕΛ στην Κέρκυρα (1-1), ενώ Λεβαδειακός και Λαμία έμειναν στο 0-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατρόμητος 20, ΑΕΚ 20, ΠΑΟΚ 18, Ολυμπιακός 17, Πανιώνιος 15, Λεβαδειακός 15, Παναθηναϊκός 13, Ξάνθη 13, ΠΑΣ Γιάννινα 13, Λαμία 12, Κέρκυρα 10, Απόλλων Σμύρνης 10, Παναιτωλικός 9, Αστέρας Τρίπολης 9, Πλατανιάς 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ