Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Συγκέντρωση καταδίκης της συνδικαλιστικής δίωξης

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, ενάντια στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και μελών του. Συγκεκριμένα, σήμερα σέρνονται σε δίκη η πρώην πρόεδρος του Σωματείου καθώς και μια ακόμα εργαζόμενη, με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμησης», επειδή το Σωματείο κινητοποιήθηκε το 2013 ενάντια στην απόλυση της εργαζόμενης.

Το Σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και υπογραμμίζει ότι το «έγκλημα» του Σωματείου ήταν ότι διεκδίκησε την επαναπρόσληψη της απολυμένης και υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να έχει σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Τη συνδικαλιστική δίωξη καταγγέλλει και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Νέες αποφάσεις ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη στο Βόλο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σωματείων και άλλων φορέων για την τιμωρία με «περικοπή μισθού 1 μήνα» από τη δημοτική αρχή Βόλου (Μπέος - Θεοδώρου) σε βάρος της Εύης Καρυδάκη, στελέχους του ΠΑΜΕ, γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας. Η συνδικαλίστρια τιμωρήθηκε με την κατηγορία ότι έσκισε το κενό και ασυμπλήρωτο έντυπο «αξιολόγησης», αντιδρώντας στην αντιλαϊκή «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει: «Η δίωξη της συναδέλφισσας δεν αφορά υπερεσιακούς λόγους, δεν είναι τυχαία. Είναι ακόμη μία πράξη στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η διαδικασία της "αξιολόγησης" - τρομοκράτησης των δημοσίων υπάλληλων είναι σε εξέλιξη, όπως και οι αντιδράσεις τους. (...) Ταυτόχρονα είναι στα σκαριά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα των συνδικαλιστικών ελευθεριών με τον νέο νόμο. Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το εργατικό και γενικότερα λαϊκό κίνημα. Για να μπορούν ανενόχλητοι να τσακίσουν τελείως τους μισθούς, τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας».

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καταγγέλλει ότι «γι' ακόμα μια φορά η δημοτική αρχή του Βόλου προσπαθεί να στοχοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και στο πρόσωπο της συνδικαλίστριας Εύης Καρυδάκη, γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο δήμο Βόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ