Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΗΜΕΡΙΔΑ Για Την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η τρομοκρατία στο χώρο των ναρκωτικών

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Γιώργος Παπαντωνίου, σημείωσε τα παρακάτω:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, δε θα αναλύσω το πολιτικό και θεωρητικό ζήτημα της τρομοκρατίας. Αλλοι ομιλητές το ανέλυσαν και πολύ καλά μάλιστα. Θα ήθελα όμως να σταθώ σε ένα ζήτημα από το οποίο υπηρετώ κι εγώ το κίνημα τώρα στη χώρα μας.

Αυτό είναι το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών. Το Εθνικό μη σας μπλέκει, είναι από όλη την Ελλάδα, είμαστε μοναδικός φορέας ενάντια σε όλες τις ουσίες. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας άλλος φορέας τέτοιος, ας με συγχωρέσει που δεν τον γνωρίζω.

Ο φορέας μας έχει 20ετή υπηρεσία στην ελληνική κοινωνία με αποστολή την καταπολέμηση όλων των ναρκωτικών ουσιών με κύριο στόχο την πρόληψη. Δυστυχώς όταν εντάχθηκα στον φορέα, πριν 18 χρόνια, δεν περίμενα πως θα είχαν εμπλακεί και τα ναρκωτικά στο πρόβλημα της τρομοκρατίας.

Είναι γνωστό σε όλους σας η εμπλοκή αυτή έχει διαπλοκή πέρα από τα καρτέλ του κοινού εγκλήματος και σε κράτη παραγωγής και όχι μόνο, αφού τα κέρδη παγκόσμια είναι δεύτερα μετά το εμπόριο όπλων.

Κυβερνήσεις, προσωπικότητες, χρήστες, μικροέμποροι εμπλέκονται με αποτέλεσμα η τρομοκρατική πράξη να είναι εργαλείο για τη διάδοσή τους στο πιο ευαίσθητο τμήμα του λαού μας στον πληθυσμό της νεολαίας.

Θα ήθελα από το βήμα αυτό να συγχαρώ κι εγώ την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, γι' αυτή την πρωτοβουλία του για την τρομοκρατία. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πόση είναι η τρομοκράτηση του απλού πολίτη που δρα στο χώρο των ναρκωτικών, αφού μανάδες, πατεράδες, αδέλφια δεν αναφέρουν το στέκι εμπορίου και εμπόρων, γνωρίζοντας βέβαια ότι την επομένη στιγμή θα έχουν την τρομοκράτηση προσωπικά ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Οσον αφορά στην πατρίδα μας, τα πράγματα στο χώρο αυτό έχουν γίνει χειρότερα, αφού τελευταία έχουμε πράξεις απαράδεκτες τρομοκράτησης και βίας στα παιδιά του Γυμνασίου και όχι μόνο. Θέλω να αναφερθώ, δεν είναι της παρούσης, αλλά καταλαβαίνετε όταν τα παιδιά για να βρουν τη δόση τους δημιουργούν ομάδες κρούσης στα άλλα παιδιά, να πάρουν το χαρτζιλίκι τους. Καταλαβαίνετε πού έχει φτάσει η τρομοκρατία, να γίνεται εργαλείο για κάθε παράνομη πράξη.

Πώς όμως να μην υπάρχει αυτό το κλίμα, όταν οι έμποροι δε συλλαμβάνονται και όσοι συλλαμβάνονται δραπετεύουν ή αποφυλακίζονται με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει; Τι να πούμε γι' αυτά τα ζητήματα;

Είναι δυνατόν στην πατρίδα μας, όταν υπουργοί, προσωπικότητες πολιτικές και άλλοι επιστήμονες έχουν βάλει ζήτημα της απελευθέρωσης των ναρκωτικών, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε μ' αυτό τον τρόπο;

Καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Η απελευθέρωση των ουσιών, είτε το παραμύθι σε "σκληρά" και "μαλακά", είτε τα υποκατάστατα δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα στη νεολαία και στα άρρωστα παιδιά και ζουν αυτά τα φρικτά προβλήματα που βλέπουμε όλοι μας γύρω.

Τώρα είναι δυνατόν η τρομοκράτηση να μη θίγει τον πολίτη τον απλό; Να σας πω ένα προσωπικό παράδειγμα. Δεν είναι μία φορά, ούτε δύο, στην Τράπεζα βρέθηκα, σε άλλο χώρο βρέθηκα, να κάνω κάποια προσωπική δουλιά, με πλησίασαν άνθρωποι και μου λένε, μα δε φοβάσαι αυτή τη δουλειά που κάνεις και μπλέκεις με τα ναρκωτικά, κάτσε στην πάντα.

Σε ποιον να το πω; Τέλος, θα ήθελα να πω στο Προεδρείο, ότι η σημερινή δουλιά μας είναι πάρα πολύ καλή, γιατί οι παρευρισκόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους ευχαριστούν το ΚΚΕ και συμφωνούν πως το μόνο όπλο ενάντια στην τρομοκρατία είναι το ενωμένο λαϊκό κίνημα και η αντίστασή του.

Κλείνοντας, μην ξεχάσετε τα ναρκωτικά στα συμπεράσματά σας, βάλτε μια σειρά. Είναι κρίμα, γιατί αφορά το μέλλον της χώρας μας. Σας ευχαριστώ όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ